25/04/2013

UNIVERSUL HOLOGRAFIC



Autor :  Michael Talbot               
Editura Cartea Daath
Colectia Ştiinţă şi Spiritualitate
An aparitie :2004

Traducerea Lidia Bănulescu
ISBN  973-86731-5-1
Nr pagini :320
Format 140 x 200
Pret : 35 lei la Editura, 29,75lei la librariabucuresti , lei la eusunt





Descrierea editurii:
Michael Talbot, un pasionat al legăturilor nevăzute dintre fizica cuantică şi spiritualitate, a pornit demersul acestei cărţi de la aceeaşi descoperire făcută în două domenii diferite de doi oameni de ştiinţă renumiţi, fizicianul David Bohm de la Universitatea din Londra, un protejat al lui Einstein şi unul din cei mai respectaţi fizicieni de fizică cuantică din lume şi de neurofiziologul Karl Pribram de la Universitatea Standford, şi anume că universul poate fi o imensă hologramă creată în bună parte de mintea omenească.

Plecând de la această îndrăzneaţă descoperire, autorul cercetează şi găseşte posibile răspunsuri la multe întrebări nerezolvate ale fizicii, precum şi la mistere nerezolvate ca telepatia, ieşirea din corp, experienţele din preajma morţii, visele lucide ori vindecările miraculoase.

Bazată pe o meticuloasă cercetare ştiinţifică, precum şi pe o profundă înţelegere spirituală, această carte este o lectură fascinantă şi revelatoare, atât pentru “ştiinţificistul” însetat de palpabil, cât şi pentru cel ce “crede în ceea ce nu vede”. Este un adevărat dicţionar explicativ al experienţelor pe care omul le trăieşte în cea mai reală iluzie posibilă, în această infinită şi în continuă mişcare hologramă care este UNIVERSUL.

Neimpunând concluzii personale, de o discreţie şi o fineţe mai rar întâlnite, autorul lasă cititorul să aleagă singur dacă această teorie a holografiei este sau nu pe placul minţii sale.

Conceptul despre univers ca fiind o uriaşă hologramă ce conţine atât materie cât şi conştiinţă într-un singur câmp, va incita, sunt sigur, pe oricine care şi-a pus vreodată întrebarea "Ce este realitatea?". Această carte poate răspunde acestei întrebări o dată pentru totdeauna. Fred Alan Wolf, Ph. D., autor al cărţii Taking The Quantum Leap
   În ziua de azi aproape toată lumea este familiarizată cu hologramele, imaginile tridimensionale proiectate în spaţiu cu ajutorul unui laser. Acum, doi dintre cei mai eminenţi gânditori ai lumii, fizicianul David Bohm de la Universitatea din Londra, un protejat al lui Einstein şi unul din cei mai respectaţi fizicieni din lume în domeniul fizicii cuantice şi neurofiziologul Karl Pribram, de la Universitatea Standford, unul din arhitecţii noii şi modernei cunoaşteri a creierului - cred că universul însuşi poate fi o hologramă gigantică, un fel de imagine sau o constucţie creată cel puţin în parte de mintea omenească. Acest remarcabil nou mod de a privi asupra universului explică nu numai multe din puzzle-urile nerezolvate ale fizicii, dar şi multe din fenomenele misterioase precum telepatia, ieşirea din corp şi experienţele de la graniţa cu moartea, visele lucide şi chiar experienţe religioase şi mistice cum ar fi sentimentele de unitate cosmică şi videcările miraculoase.
   "Avem nevoie cu disperare de noi modele ale realităţii care să ne stârnească imaginaţia în a căuta posibilul şi pentru a ne oferi noi viziuni asupra locului nostru în cosmos. Cartea lui Michael Talbot, Universul Holografic, face tocmai aceasta. Este o invitaţie pentru a ne întreba, este o aventură în lumea ideilor. Dacă aveţi nevoie să vă păstraţi ideea că ştiinţa a dovedit că totul este mecanic, că nu este loc în univers pentru conştiinţă, suflet şi spirit, atunci nu citiţi această carte." Larry Dossey, M.D., autor al Space, Time&Medicine
   "De la o vreme ştiinţa a început să conveargă cu raţiunea generală, ajungând-o din urmă cel puţin ca experienţă, confirmând suspiciunea că lucrurile sunt mult mai conectate între ele decât a permis fizica tradiţională să se creadă. Universul Holografic este o afirmaţie elegantă despre acest proces, o linie care ajută să se creeze un pod de legătură peste prăpastia artificial creată între minte şi materie, între noi şi restul cosmosului." Lyall Watson, autor al Supernature
 
Michael Talbot este autorul cărţii Mysticism and New Physics (Misticismul şi Noua Fizică) şi Beyond the Quantum (Dincolo de cuantă).

Cuprins:
Mulţumiri ... 9
Introducere ... 13


   Partea I - O viziune nouă remarcabilă asupra realităţii
Capitolul 1 - Creierul ca hologramă ... 23
Capitolul 2 - Cosmosul ca hologramă ... 49

   Partea a II-a - Mintea şi trupul
Capitolul 3 - Modelul holografic şi psihologia ... 78
Capitolul 4 - Cânt trupul holographic ... 106
Capitolul 5 - O pungă cu miracole ... 152
Capitolul 6 - Vederea holografică ... 207

   Partea a III-a - Spaţiu şi timp
Capitolul 7 - Timpul în afara minţii ... 247
Capitolul 8 - Călătorind în superhologramă ... 288
Capitolul 9 - Întoarcerea la timpul visului ... 362

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu