17/02/2018

TERAPIA RATONAL-EMOTIVA SI COMPORTAMENTALA. Ghidul terapeutului

Autor: Albert Ellis , Catharine MacLaren
Editura All
An aparitie : 2018
Editia I
Editia originala
Traducerea Lavinia Urian
ISBN 978-606-587-382-7
Nr pagini : 200
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : 22 lei la Editura, 13,94 lei la elefant, 24,90 lei la librarie.net
Disponibilitate BCU


Descrierea editurii:

       Un ghid de referință pentru specialiștii în sănătate mintală
      Albert Ellis, creatorul revoluției cognitive în psihologie, reunește în acest ghid dedicat terapeuților practicanți prezentări aprofundate ale teoriilor și procedurilor din domeniu, studii de caz și zeci de exerciții.
       Terapia rațional-emotivă și comportamentală (REBT) se bazează pe ipoteza că emoțiile, cogniția și comportamentul nu sunt funcții umane independente una de cealaltă. Atunci când simțim, gândim și acționăm; atunci când acționăm, simțim și gândim; iar atunci când gândim, simțim și acționăm. Arareori, în situații izolate din viață, oamenii doar simt, doar gândesc sau doar acționează. Atunci când sunt tulburați, oamenii simt-gândesc-acționează într-o manieră disfuncțională și dăunătoare lor, iar după ce își depășesc tulburările, își schimbă, aproape invariabil, o parte din concepții, din reacțiile emoționale și din activitățile lor. Abordarea integrativă a lui Albert Ellis s-a transformat într-o ramură a psihoterapiei eficientă și larg răspândită, astfel încât sute de mii de pacienți s-au bucurat de beneficiile modelului REBT aplicat de terapeuții lor. Inclusiv terapia cognitiv-comportamentală modernă își are rădăcinile în teoriile raționale ale lui Ellis.
     Lucrarea de față prezintă teoria și practica REBT, tehnici cognitive, tehnici emotive și empirice, tehnici comportamentale și modalitățile de integrare ale modelului REBT în alte terapii.

        Albert Ellis (1913-2007), psiholog si psihoterapeut american, este fondatorul terapiei comportamentale rational-emotive si este considerat parintele orientarilor cognitiv-comportamentale in terapie. A infiintat Institutul Albert Ellis din New York, in 1959. A fost presedintele Societătii pentru Studiul Stiintific al Sexualitatii. Este considerat unul dintre initiatorii revolutiei sexuale in America. In anul 2013, Asociatia Psihologilor din America i-a conferit postum Premiul pentru contributii deosebite in domeniul psihologiei. Sursa psihoshop
        De acelaşi autor: 
Cum să te simţi mai bine, să te faci mai bine, să rămâi mai bine. Terapie profundă de autoajutorare pentru emoţiile tale, Trei 2015
Terapia stresului. O abordare comportamentală rațional-emotivă, Trei 2020

Cuprins:

Introducere 9

1 Teoria Rațional-Emotivă și Comportamentală: o introducere și o reflecție 11
2 Bazele filosofice și de teoria personalității ale REBT 25
3 Teoria REBT a tulburării de personalitate și a schimbării 41
4 Procesul de evaluare în cadrul REBT 69
5 Tehnici cognitive în REBT 79
6 Tehnici emotive/empirice în REBT 99
7 Tehnici comportamentale în REBT 117
8 Integrarea REBT în alte sisteme de terapie 135

Rezumat 151
Anexa A 153
Anexa B 165


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu