sâmbătă, 7 martie 2015

CARTEA GESTURILOR. Cum putem citi gandurile oamenilor din actiunile lor

Autor : Peter Collett                
Editura Trei
Colectia Psihologie Practica
An aparitie : 2005, 2010, 2011
Editia a III-a      
Editia originala The Book of Tales, 2003
Traducerea Alexandra Borş
ISBN 978-973-707-565-9
Nr pagini :328
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : 18,85 lei la elefant ,18,90 lei la librarie.net
Download pdf  pe scribd editia 2005

Descrierea editurii:
Un gest este o acţiune care-ţi spune multe despre ceea ce gândeşte cineva — chiar dacă persoana însăşi nu este conştientă de acest lucru. Gesturile sunt extrem de edificatoare…
Ştiai că felul în care stai, poziţia umerilor, felul în care îţi mişti picioarele, expresia ochilor şi a sprâncenelor spun mult despre cât de dominant sau de supus te simţi, şi că, chiar şi atunci când încerci să-ţi ascunzi sentimentele, atitudinea ta sexuală este trădată de ochi şi de gură? Sau că poziţia pe care o adopţi într-o conversaţie şi gesturile pe care le faci pot determina durata dialogului şi cât de des vei fi întrerupt? Chiar şi felul în care zâmbeşti — şi muşchii faciali pe care îi foloseşti — trădează dacă eşti cu adevărat fericit sau doar te prefaci. Acestea sunt Gesturile, iar ele nu se rezumă doar la conversaţii. Oriunde te-ai afla, orice ai face, Gesturile sunt indicii importante ale stării tale de spirit.

În acest ghid revelator, Peter Collett, expert în psihologie socială, profesor la Universitatea Oxford şi psiholog rezident al emisiunii Big Brother difuzată de Channel 4, ne introduce în fascinantul concept al Gesturilor, dezvăluindu-ne felul în care acestea funcţionează, de unde provin, cum să le identificăm şi cum să le interpretăm. În timp ce te învaţă cum să citeşti şi să interpretezi motivele şi acţiunile altor oameni, acest instrument extrem de valoros te ajută în egală măsură să te concentrezi asupra mesajelor pe care le trimiţi neintenţionat şi a efectelor pe care acestea le pot avea asupra celorlalţi.
Cuprinzătoare şi accesibilă, oferind o lectură plăcută, Cartea Gesturilor propune un vocabular nou şi unitar pentru a înţelege comunicarea umană şi influenţa socială. Cartea Gesturilor este o oportunitate unică de a descifra intenţiile reale ale altor persoane sau mesajele transmise de propriul nostru corp!
Cuprins:

Mulţumiri  9
1. Gesturile care ne trădează  11
2. Indicatori ai dominanţei   31
3. Indicatori ai supunerii   58
4. Indicatori care apar în conversaţii   84
5. In arena politică   104
6. Salutul  133
7. Gesturi regale 159
8. Indicatori ai anxietăţii 178
9. Gesturi cu tentă sexuală 198
10. Indicatori ai minciunii 230
11. Gesturi împrumutate de la străini 249
12. Gesturi ale fumătorilor 266
13. Cum ne dăm de gol 282

Note  291

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu