14/03/2015

DE CE OAMENII BUNI SAVARSESC FAPTE RELE. Cum să intelegem aspectele mai intunecate ale psihicului

Autor :
James Hollis                
Editura Trei
Colectia Acum pentru viitor
An aparitie :2010
Editia I     
Traducerea Laura Fota
ISBN 978-973-707-306-8 
Nr pagini :320
Format 130 x 200
Pretul la data postarii :35 lei la Editura, 24,15 lei la elefant, 25 lei la Carti de psihologie, 21  lei la librarie.net
Download pdf  pe slideshare

Descrierea editurii:

Ce forţe lucrează împotriva noastră şi de ce?
Hollis condamnă şi totodată priveşte cu empatie acţiunile reprobabile ale semenilor săi, cu o doză egală de optimism şi pesimism în înţelegerea condiţiei umane. Library Journal
A coborî în infernul fiinţei nu înseamnă a analiza răul în sine, ci a avea o perspectivă atotcuprinzătoare. Vindecarea nu va fi niciodată deplină dacă nu vom ajunge să ne iubim şi acele laturi mai puţin plăcute ale personalităţii noastre, care au şi ele nevoie de înţelegere.
Cum se face că oamenii buni fac lucruri rele? De ce oameni, altminteri obişnuiţi, cad în patima jocurilor de noroc, a băuturii, obţin bani prin mijloace necinstite, ajung dependenţi de pornografia de pe internet, îşi înşală partenerul de viaţă? De ce repetă aceleaşi comportamente distructive în relaţiile interpersonale, la locul de muncă sau în propriile obiceiuri? Și, pe o scară mai largă, cum putem vindeca toată durerea şi suferinţa din lume?

În De ce oamenii buni săvârşesc fapte rele?, James Hollis analizează discrepanţele dintre valorile pe care le proclamăm şi acţiunile noastre, adesea distructive, totodată oferindu-ne soluţii pentru o înţelegere mai profundă a acestora. Coborând în infernul fiinţei reuşim să ne vindecăm fisurile interioare, să aflăm ce forţe lucrează împotriva noastră şi de ce. Hollis nu se limitează la tenebrele personale ale individului, ci îşi extinde studiul asupra istoriei, religiei, organizaţiilor şi corporaţiilor actuale.

James Hollis, profesor-doctor, şi-a luat licenţa la Manchester College şi doctoratul la Drew University. A predat ştiinţele umaniste timp de douăzeci şi şase de ani la diverse colegii şi universităţi înainte de a deveni psihanalist la Jung Institute din Zurich, Elveţia, unde a obţinut o diplomă în psihologia analitică. Locuieşte la Houston, Texas, cu soţia sa. Are un cabinet de psihiatrie şi este director executiv al Jung Educational Center din acelaşi oraş.
Cuprins:

Prefata  9

Introducere  9
Intalnirea cu Umbra  15

Capitolul 1
Diversele nuante ale sufletului  25

Capitolul 2
Nedumerirea lui Pavel  47

Capitolul 3
Fata in fata cu noi insine  65

Capitolul 4
Suferinta  89

Capitolul 5
Scopuri ascunse  119

Capitolul 6
Unul multiplicat  149

Capitolul 7
Cel mai mic numitor comun  175

Capitolul 9
Divinitatea intunecata  223

Capitolul 10
Intunericul luminos 243

Capitolul 11
Interpretarea analitica a umbrei  267

Bibliografie  311

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu