21/03/2015

MODELUL RACHETA. Sfaturi pentru construirea unei echipe performante



Autor : Gordon Curphy, Robert Hogan                
Editura Curtea Veche
Colectia Profit
An aparitie :2012
Traducerea Marius Chitosca
ISBN 978-606-588-389-5
Nr pagini :232
Format 155 x 243
Pretul la data postarii :  lei la Editura, 21,08 lei la elefant , 20,40 lei la librarie.net
Disponibilitate BCU


Descrierea editurii:

Prin “Modelul Racheta. Sfaturi pentru construirea unei echipe performante”, autorii pun la dispozitia celor aflati in postura de lideri un model functional de construire a unei echipe. In afara cazului in care traiesc izolati in afara civilizatiei, oamenii vor face parte, cu sau fara voia lor, din grupuri sau echipe prezente in vietile lor personale sau profesionale. Pe cat de multe sunt insa aceste grupuri si echipe, pe atat de putine dintre ele sunt cu adevarat unite si eficiente.
Experienta autorilor din lucrul cu sute de echipe si grupuri din domeniul public si privat din Statele Unite si Europa demonstreaza ca liderii au nevoie de un model practic si bine documentat atunci cand vine vorba de team building si crearea unor grupuri eficiente. Astfel a luat nastere Modelul Racheta, prezentat in lucrarea cu acelasi nume. (Sursa)

Cartea le ofera liderilor sfaturi practice solide pentru imbunatatirea dinamicii de grup si echipa. Modelul este atat descriptiv, cat si prescriptiv – poate fi utilizat pentru a evalua felul in care functioneaza echipele si pentru a oferi recomandari specifice despre lansarea de noi echipe sau imbunatatirea performantelor unor echipe deja formate. El a fost deja aplicat in cazul mai multor companii, rezultatele utilizarii sale vorbind de la sine despre cat este de eficient.

Gordon Curphy este presedinte al Curphy Consulting Corporation (C3), o firma de consultanta in domeniul leadershipului si schimbarilor organizationale, avand in portofoliu numeroase corporatii renumite. Printre contributiile sale in cadrul C3 se numara consultanta pentru dezvoltarea unei viziuni organizationale, elaborarea de strategii pentru sustinerea viziunii si identificarea si dezvoltarea talentelor si echipelor necesare pentru dezvoltarea viziunii.

Robert Hogan este o autoritate internationala in domeniul evaluarii personalului, leadershipului si eficientei organizationale. Este recunoscut pentru demonstrarea felului in care factorii ce tin de personalitate influenteaza eficienta organizationala din mai multe puncte de vedere – de la climatul organizational si leadership la selectia personalului si performantele eficiente de grup. Hogan este autorul a peste 300 de articole si carti printre care si Personalitatea si soarta organizatiilor.

Cuprins:

Cuvânt înainte  7
Prefaţă  9

Capitolul 1
Introducere în tematica leadershipului, a grupurilor şi a echipelor  13
Capitolul 2
Modele pentru îmbunătăţirea performanţei de grup şi de echipă  28
Capitolul 3
Context. Care este situaţia?  46
Capitolul 4
Misiune. Ce trebuie să realizăm?  58
Capitolul 5
Talent. Cine urcă la bord?  76
Capitolul 6
Norme. Care sunt regulile?  99
Capitolul 7
Angajament. Ne-am luat cu toţii angajamentul de a reuşi?  123
Capitolul 8
Putere. De ce resurse avem nevoie?  140
Capitolul 9
Moral. Ce-ar fi să ne înţelegem cu toţii?  157
Capitolul 10
Rezultate. Reuşim?  179
Capitolul 11
Asamblarea tuturor componentelor  194

Note  223
Referinţe  228


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu