27/05/2023

SA-I INVATAM PE COPII SA GANDEASCA. Cum sa cresti un copil increzator, independent si chibzuit in epoca gratificarii imediate

Autor: Darlene Sweetland, Ron Stolberg
Editura Trei
Colectia Psihologie practica pentru parinti
An aparitie : 2018
Editia I
Editia originala: Teaching Kids to Think: Raising Confident, Independent, and Thoughtful Children in an Age of Instant Gratification
Traducerea Camelia Munteanu
ISBN 978-606-40-0377-5
Nr pagini : 288
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : 14,70 lei la Carturesti, 11,50 lei la elefant, 15 lei la libris


        Poate că vă sună cunoscut replici precum acestea: „Tată, toţi colegii mei au iPad, trebuie să-mi iei şi mie unul!", „Mamă, profu’ de istorie mi-a dat un 8 şi nu-mi mai iese media pentru liceu, vorbeşte tu cu el!" Majoritatea părinţilor cedează în faţa lor – cad într-una din cele cinci capcane prezentate de autorii acestei cărţi şi cumpără, rezolvă conflicte, fac teme, îşi asumă probleme care nu le aparţin. Însă, dacă gratificarea imediată pare să aducă beneficii aici şi acum, pe termen lung ea generează nerăbdare, neajutorare, şi, în cele din urmă, inadaptare. Obişnuinţa de a gândi, de a ieşi singur din situaţii dificile, încrederea în sine, iniţiativa, flexibilitatea, se capătă, însă, prin exerciţiu, prin încercare şi eroare. Cu exemple şi sfaturi practice, cu un mod de adresare direct şi prietenos, cartea de faţă vă învaţă cum să recunoaşteţi şi să evitaţi capcanele pentru părinţi şi cum să vă susţineţi copiii fără a interveni direct. Ea a fost selectată în 2015 de Publishers’ Weekly printre titlurile de parenting ale anului şi a fost distinsă cu medalia de argint de către Asociaţia autorilor de nonficţiune.


        Dr. Darlene Sweetland este psiholog clinician, cu o experienţă de peste 20 de ani în lucrul cu copii, adolescenţi şi adulţi.

        Dr. Ron Stolberg este psiholog clinician, specializat, printre altele, în terapia individuală şi de familie şi în evaluarea dizabilităţilor de învăţare.

Cuprins:

Introducere  7
 
1. Capcanele pentru părinţi  15
2. Se ratează oportunităţi atunci când părinţii le sar în ajutor copiilor  47
3. Un lucru e cert  60
4. Înţelegerea etapelor de dezvoltare  79
5. Profitaţi de perioadele critice ale dezvoltării creierului  104
6. Universitate de prestigiu sau rateu de zile mari  124
7. Telefoanele o fi ele inteligente, dar cum rămâne cu noi?  155
8. Problema cu tehnologia  173
9. Sportul este mai mult decât distracţie  197
10. De ce sunt atât de tentante alcoolul şi drogurile?  219
11. Copilul tău va fi gata să îşi ia zborul?  237
12. Şi părinţii s-au obişnuit cu gratificarea imediată  261
13. Învăţămintele desprinse  271
 
Mulţumiri  281

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu