11/05/2023

STUDII IN PSIHOTERAPIE. Abordare integrativa


Autor: Loredana-Ileana Viscu
Editura Universul Academic
Colectia Psihologie clinica si psihoterapie
An aparitie : 2019
Editia I
ISBN 978-606-9062-10-4
Nr pagini : 184
Format 176 x 250
Pretul la data postarii : 30 lei la Editura, 31,50 lei la carturesti



Descrierea editurii:

        Lucrarea Studii în psihoterapie. Abordare integrativă reflectă interesul psihoterapeuților pentru cercetare și practică psihoterapeutică, astfel încât în fiecare an să se editeze un volum. Editarea volumelor coincide cu organizarea Conferinței internaționale „Supervizarea în psihoterapie”, sub egida Centrului de Cercetări Calitative în Consiliere și Psihoterapie din Universitatea Tibiscus din Timișoara și Asociația de Cercetare, Consiliere și Psihoterapie Integrativă.
        Studiile cuprinse în volumul la care ne referim sunt realizate de psihoterapeuți și psihologi clinicieni în diverse orientări psihoterapeutice. În cadrul întâlnirile de formare și supervizare am încurajat colegii să scrie despre ceea ce fac în cabinetele lor, să diminueze anxietatea de performanță și să aibă siguranța că au ceva interesant de scris, iar scrisul nu aparține doar profesorilor. În acest volum au avut de împărtășit cu cititorul și teologii curajoși ce au început studiile de formare în psihoterapie. Intenția este ca în viitor colegii teologi-psihoterapeuți să își pună pe hârtie ideile și viziunea creștină în practica psihoterapeutică. Cu riscul de a fi interpretată, din punct de vedere personal, consider că un teolog într-o grupă de formare în psihoterapie este o „binecuvântare” ce determină cultivarea atitudinii de punere între paranteze atât pentru formator, cât și pentru fiecare participant la grupul de formare sau supervizare.
        Toate studiile din volum sunt consecința efortului depus de către autori în: selectarea informației relevante fiecărei teme abordate, analizei reflexive a cazului și a analizei relației terapeutice cu clientul. Un bun practician în psihoterapie a înțeles că numai practica în cabinet nu este suficientă, fiind necesare și ore de studiu, de lectură, de autoanaliză, de participări la intervizări, la conferințe. Mai mult, participarea la conferință presupune o participare activă, cu lucrări, adresarea de întrebări, stabilirea de contacte etc.
        Psihoterapeutul a învățat și învață să scrie despre problemele cu care se confruntă în cabinet, își cultivă competențele metodologice de a scrie, de a realiza studii cantitative și calitative în psihologia clinică și în psihoterapie. Apreciez efortul colegilor mei de a deveni mai buni ca practicieni-cercetători, iar bucuria ce o trăiesc atunci când le citesc lucrările să le revină înzecit!  Psihoterapeut, Prof. univ. dr. Loredana-Ileana Vîșcu

        Loredana-Ileana Vîșcu (Loredana Drobot/Loredana Cadariu) este profesor universitar doctor, fiind şi directorul Centrului de Cercetări Calitative în Consiliere şi Psihoterapie, din cadrul Facultăţii de Psihologie, Universitatea „Tibiscus” din Timişoara. Ca practician este psiholog şi psihoterapeut în orientarea psihoterapie integrativă, fiind şi membru fondator și vicepreşedinte al Asociaţiei de Cercetare, Consiliere şi Psihoterapie Integrativă (ACCPI), în cadrul căreia este şi formator şi supervizor. Activitatea didactică și științifică este concretizată în numeroase lucrări și cărți. Sursa Universul academic
        Dintre cartile sale:
Psihoterapie integrativă strategică. Teorie şi aplicaţii practice (coautor), Liber Mundi 2016
Factorii comuni în psihoterapie. O abordare integrativ-strategică (coautor), Pro Universitaria 2017
Studii in psihoterapia integrativa strategica (coautor), Pro Universitaria 2017
Studii in psihoterapie. Abordare integrativa (coautor), Universul Academic 2019

        Ioana-Eva Cadariu este psiholog clinician și urmează cursurile de formare în psihoterapie integrativă și în DBT (Dialectical Behavior Therapy). În cabinetul de psihologie a desfășurat activități de dezvoltare personală cu copii și a participat la numeroase cursuri de formare profesională continuă. De asemenea, este membru în: Colegiul Psihologilor din România (CPR); Departamentul de Marketing al Asociației Europene de Psihoterapie Integrativă (EAIP) și al Centrului de Cercetări Calitative în Consiliere şi Psihoterapie (CCCCP), Universitatea „Tibiscus” din Timişoara.  Activitatea sa de cercetare se concretizează în publicarea de studii, capitole de carte și lucrări de specialitate în domeniul psihologiei clinice și al psihoterapiei integrative.

Cuprins:

Cuvant inainte  7 
Autori   9 

DIRECTII DE INTERPRETARE ÎN PSIHOTERAPIA INTEGRATIVA STRATEGICĂ 
Loredana-lleana Viscu  13 

SUPERVIZAREA IN PSIHOTERAPIILE COGNITIV-COMPORTAMENTALE 
Andreea Rodica Coicici  35 

TIMPUL ÎN PSIHOTERAPIA INTEGRATIVĂ STRATEGICĂ 
Andreea Dolores Mihalca  47 

IUBIREA ŞI GELOZIA PATOLOGICĂ 
Ioana-Eva Cădariu  65 

ATASAMENTUL LA COPIII INSTITUTIONALIZATI 
Nadia Letiţia Dogaru   79 

HRISTOTERAPIE PRIN INTERMEDIUL VEDERII, AUZULUI SI TACTULUI 
Călin-Daniel Paţulea 103 

AXELE PSIHOLOGICE DIN MODELUL INTEGRATIV STRATEGIC AL SINELUI IN IDEOLOGIA CREŞTINĂ 
Andrei lordăchescu 117 

RELATIA DINTRE STRES-FERICIRE ŞI CALITATEA VIETII LA STUDENTI 
Alina Sălăjan 143 

ABORDAREA INTEGRATIVA A BOLII ALZHEIMER. STUDIU DE CAZ 
Vlad Brănesc 167 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu