30/04/2022

OMUL IN CAUTAREA SENSULUI VIETII

Autor: Viktor E. Frankl
Editura Vellant
Colectia Versant
An aparitie : 2009, 2018
Editia a II-a
Editia originala: Man's search for meaning.
Traducerea Florin Tudose
ISBN 978-606-9800-50-8
Nr pagini : 176
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : 20,93 lei la Editura, 27,90 lei la elefant, 27,90 lei la libris
Disponibilitate BCU (ed.2009)
pdf aici (ed.2009)

Descrierea editurii:

        Omul in cautarea sensului vietii este cronica experientelor ingrozitoare traite de psihiatrul Viktor Frankl in timpul detentiei sale la Auschwitz si in alte lagare concentrationiste. Cartea devenita bestseller international cu peste 10 milioane de copii vandute, deschide cea mai intima perspectiva asupra intelegerii omului in situatii de nesupravietuit, cum accepta trauma si in final, gaseste sens in ceea ce traieste. Volumul, o reeditare improspatata de un cuvant inainte scris de Harold S. Kushner si de o postfata de William J. Winsdale, a aparut in VERSANT.
 
        Omul in cautarea sensului vietii de Viktor Frankl este una dintre marile carti ale epocii noastre. In mod normal, daca intr-o carte exista un singur pasaj, o singura idee suficient de puternica incat sa schimbe viata cuiva, atunci cartea aceea merita citita, recitita si-si merita pe deplin locul intr-o biblioteca. - Harold S. Kushner
 
Cartea de fata a ajuns sa numere aproape o suta de editii in limba engleza pe langa traducerile in alte douazeci si unu de limbi. Numai editiile in engleza au depasit trei milioane de copii vandute.

        Acestea sunt faptele si probabil tot acesta este motivul pentru care reporterii presei scrise americane, dar mai cu seama reporterii posturilor de televiziune isi incep cel mai adesea interviurile, dupa expunerea acestor cifre, cu urmatoarea exclamatie: Dr. Frankl, cartea dumneavoastra a ajuns un adevarat bestseller - cum va simtiti dupa un asemenea succes? In primul rand, le explic ca eu in faptul ca volumul meu a ajuns bestseller nu vad o realizare sau o reusita personala, ci mai degraba expresia starii de nefericire la care a ajuns lumea contemporana: daca sute de mii de oameni cumpara o carte care inca din titlu promite sa se ocupe de problema sensului vietii, atunci probabil ca aceasta chestiune ii macina profund pe oamenii acestia. - Viktor Frankl


       Viktor Emil Frankl (1905 -1997) a fost un psihiatru vienez ,doctor în neurologie și filozofie. Este fondatorul celei de-a treia școli vieneze de psihoterapie si anume logoterapia, după psihanaliza lui Sigmund Freud și psihologia individuală a lui Alfred Adler.  A fost profesor de neurologie si psihiatrie la Universitatea din Viena pana in 1942. Experienta lagarelor naziste i-a intarit teoriile despre sensul vietii. După razboi, a tinut cursuri la Viena si in Statele Unite.
        La noi au fost traduse:
Omul in cautarea sensului vietii, Meteor Press 2009, Vellant 2018
Doctorul si sufletul, Meteor Press 2019
Teoria si terapia nevrozelor. Introducere in logoterapie si analiza existentiala, Meteor Press 2020
Vointa de sens. Fundamente si aplicatii ale logoterapiei, Trei 2018, 2021
Dumnezeul nestiut. Psihoterapie si religie, Trei 2021
Spune da vietii. Orice s-ar intampla, Litera 2022
Ce nu am scris in cartile mele. Memorii, Litera 2022

Cuprins:

Cuvant inainte  7
Prefaţă la ediţia din 1982     11

Partea întâi  19
Experienţe din lagărul de concentrare 19

Partea a doua   105
Logoterapia pe scurt  105

Postscriptum la editia din 1984
Pledoarie pentru optimismul tragic 141

Postfata 159

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu