06/01/2024

PUNCTUL IDEAL. Placerile suferintei si cautarea sensului

Autor: Paul Bloom
Editura Curtea Veche
Colectia Biblioterapia
An aparitie : 2023
Editia I
Editia originala: The Sweet Spot. Suffering, Pleasure and the Key to a Good Life
Traducerea Ruxandra Comsa
ISBN 978-606-44-1503-5
Nr pagini : 320
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : 44,25 lei la Editura, 44,25 lei la elefant, 59 lei la libris


Descrierea editurii:

        Mergem la filme care ne fac să plângem, mâncăm picant și alergăm la maraton până ni se taie răsuflarea. De ce avem nevoie uneori de durerea fizică și de tumultul emoțional? Cu idei argumentate și bine documentată, această carte ingenioasă ne arată de ce o viață lipsită de suferința pe care o alegem singuri ar fi goală – ba chiar mai rău, plictisitoare.
        Analizand descoperirile revolutionare ale psihologiei, Punctul ideal ne arata cum tipul potrivit de suferinta pregateste terenul pentru implinire. Nu suntem in mod natural hedonisti. Desi de multe ori asociem o viata buna cu placerea si cu lipsa esecului, efortul, lupta si greutatile, precum si frica sau tristetea, ne pot duce, in contextele potrivite, la o viata cu sens, la satisfactii morale si la bucuria cunoasterii. Durerea ne distrage de la spaime, poate sa serveasca unor scopuri sociale, sa arate cat de puternici suntem sau, dimpotriva, functioneaza pe post de strigat de ajutor. Cu idei argumentate si bine documentata, aceasta carte ingenioasa ne arata de ce o viata lipsita de suferinta pe care o alegem singuri ar fi goala - ba chiar mai rau, plictisitoare.

        Suferinta nu e neaparat un lucru rau. Paul Bloom explica de ce experienta durerii sporeste placerea ulterioara si releva faptul ca o viata lipsita de durere ar fi plictisitoare. - Good Morning America

        Conteaza pe faptul ca Paul Bloom iti poate da peste cap presupunerile despre omenire. A facut-­o din nou cu Punctul ideal! De data aceasta insa investigatiile sale asupra durerii si suferintei, placerii si sensului pun – si raspund la – intrebarea eterna despre ce face ca viata sa merite traita. Nu rata aceasta carte elocventa si erudita. - Susan Cain

        Un antidot fantastic pentru pozitivitatea toxica. - Adam Grant

        Paul Bloom a absolvit magna cum laude psihologia, la McGill University, apoi a devenit doctor în psihologie cognitivă, după cursurile urmate la Massachusetts Institute of Technology. În prezent, este profesor de psihologie la University of Toronto și profesor emerit de psihologie la Yale University.
        La noi au fost traduse:
Impotriva empatiei. Discurs pentru compasiunea rationala, Curtea Veche 2018
Punctul ideal. Placerile suferintei si cautarea sensului, Curtea Veche 2023

Cuprins:

PREFAȚĂ: O VIAȚĂ BUNĂ   11

1. SUFERINȚA    29
2. MASOCHISMUL BENIGN   69
3. O PLĂCERE INEXPLICABILĂ   109
4. LUPTA CU DIFICULTĂȚILE   153
5. SENSUL VIEȚII   183
6. SACRIFICIUL   217
7. DULCEA OTRAVĂ   251

      MULȚUMIRI   273
      NOTE   277
      INDICE   307

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu