17/01/2024

IUBESTE-MA, NU MA PARASI. Cum sa depasesti teama de abandon si sa pui bazele unei relatii stabile de iubire

Autor: Michelle Skeen
Editura Psihobooks
An aparitie : 2023
Editia I
Editia originala: Love Me, Don’t Leave Me: Overcoming Fear of Abandonment and Building Lasting, Loving Relationships
Traducerea Natalia Năstase
ISBN 978-606-94774-9-6
Nr pagini : 208
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : 47 lei la Editura, 37,60 lei la librarie.net, 47 lei la libris


Descrierea editurii:

        Simți că trebuie să fii perfect(ă), altfel vei fi respins(ă)? Tolerezi criticile sau alte abuzuri emoționale pentru a evita singurătatea? Îți ascunzi adevăratul sine pentru că simți că nu vei fi considerat(ă) suficient de bun(ă)? Te panichezi când nu primeşti un răspuns imediat la un mesaj text, e-mail sau mesaj vocal? Devii prea ataşat(ă) sau exigent(ă)când simți că cineva se îndepărtează? Sau pleci înainte să fii părăsit(ă)?  Rămâi în relații nesănătoase pentru că este mai bine decât să fii  singur(ă)? Sau eviți relațiile pentru că te temi de rezultatul final – şi anume că vei fi părăsit(ă)? Atunci această carte este ghidul resursă perfect pentru tine!

        Aceste gânduri şi temeri, care pot declanşa emoții puternice şi dureroase – ruşine, tristețe, singurătate, dor, furie şi anxietate – sunt rezultatul experiențelor tale din copilărie şi adolescență. Și toate aceste experiențe fac parte din povestea ta, inclusiv cele dureroase, împreună cu mesajele pe care ți le-au transmis ele. Scopul final al acestei cărți este să te ducă într-un loc în care poți fi prezent(ă) într-o relație fără să fi controlat(ă) de temerile tale și fără să dezvolți comportamente toxice precum gelozia sau șantajul emoțional.  Prin recunoașterea acestora și înțelegerea cauzei lor, nu numai că veți obține o perspectivă puternică asupra propriei minți, ci și a celor din jurul tău. Iată cum te va ajuta această carte în drumul tău spre libertatea emoțională:
-În capitolul I este analizată cu atenție teama de abandon. Probabil ştii că o ai, dar acest capitol îți aduce la cunoştință toate aspectele acestei frici care are un fundament biologic. De asemenea, sunt introduse și explicate patru convingeri suplimentare, profund menținute (denumite convingeri de bază) care sunt adesea strâns legate de teama de abandon: neîncrederea și abuzul, deprivarea emoțională, deficiența şi eșecul. Aceste convingeri de bază sunt aduse la viață prin poveştile din acest capitol şi din întreaga carte.
-În capitolul II vei avea cinci scurte evaluări pentru a identifica şi examina mai atent convingerile comune care sunt asociate cu fiecare dintre cele cinci convingeri de bază.
-În capitolul III vei găsi explicația şi examinarea capcanelor comune (minte, comportament şi relație) care probabil îți cauzează durere suplimentară. Primele trei capitole te vor ajuta să conştientizezi povestea ta, inclusiv convingerile şi reacțiile comportamentale la situații care îți declanşează convingerile de bază.
-În capitolele IV-VIII vei fi introdus(ă) în concepte şi ghidat(ă) prin exerciții care te vor ajuta să îți dezvolți abilitățile necesare pentru a te distanța de povestea ta. Acestea includ: atenția, renunțarea la ceea ce nu poți schimba, identificarea şi angajarea față de valorile care îți vor îmbogăți viața şi obținerea unei înțelegeri mai profunde a gândurilor, emoțiilor şi comportamentelor tale, inclusiv dezvoltarea de noi modalități de a le vedea şi de a interacționa cu ele.
-Capitolul IX introduce abilități de comunicare care sunt componente esențiale pentru dezvoltarea şi menținerea unor relații sănătoase şi durabile.
-Iar ultimul capitol este conceput pentru a te ajuta să navighezi printre aspectele provocatoare ale întâlnirilor, inclusiv semnele de avertizare pe care trebuie să le ai în vedere la un potențial partener.

        Michelle Skeen are un doctorat în psihologie clinică la Institutul Wright din Berkeley, California, și și-a finalizat munca postdoctorală la Universitatea din California, San Francisco. Și-a luat licența și masterul la Mills College din Oakland, California. A făcut cunoștință cu terapia schemelor prin dr. Matthew McKay, în timpul programului ei de doctorat la Institutul Wright. Cadrul genial al lui Jeffrey Young pentru a ne înțelege pe noi înșine și pe alții a rezonat imediat cu ea. Și-a dorit o înțelegere mai profundă a terapiei schemelor, participând la trei dintre atelierele intensive ale lui Jeff, folosind-o ulterior cu clienții ei în timpul pregătirii clinice. În munca ei clinică, susține terapii pe termen scurt și  lung pentru indivizi și cupluri, utilizând terapii bazate pe scheme, cognitive, comportamentale și bazate pe mindfulness pentru a aborda problemele interpersonale, gestionarea greutății corporale, furiei, depresiei, anxietății, dizabilității și traumelor. Sursa Pagina de psihologie

Cuprins:

Nota editorilor  9
Prefaţă  13
Introducere  17

1. Nu mă părăsi!
Înţelegerea fricii tale de abandon  23

2. Ce cred eu?
Evaluarea convingerilor tale de bază  39

3. Ce îmi stă în cale?
Capcanele minţii şi ale relaţiilor  59

4. Cum să merg înainte?
Rămâi în prezent prin mindfulness  83

5. Care sunt valorile mele?
Motivaţia pentru schimbare  101

6. Ce gândeam?
înţelegerea gândurilor tale  113

7. De ce mă simt astfel?
Gestionarea propriilor emoţii  129

8. Ce fac?
Schimbarea comportamentului  145

9. Ce spun?
Noi abilităţi de comunicare  159

10. Mă întâlnesc din nou cu cineva. Acum ce urmează?
Sfaturi şi strategii rapide pentru noile relaţii  183

Anexă: Stiluri de ataşament  193
Bibliografie  199

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu