26/01/2024

ARTA DE A ESUA CU SUCCES

Autor: Amy C. Edmondson
Editura Bookzone
Colectia Biblioteca lui Morar
An aparitie : 2023
Editia I
Editia originala: Right Kind of Wrong
Traducerea Talida Elena Boengiu
ISBN 978-630-305-179-6
Nr pagini : 416
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : 44,90 lei la Editura, 55 lei la elefant, 55 lei la libris


Descrierea editurii:

            De ce eșuăm să învățăm din eșecuri?
        Se spune că eșecul este un profesor de succes. Cu toate acestea, frica, confuzia și aversiunea față de cum vom fi percepuți, ne împiedică să ne asumăm acele riscuri care ne-ar putea aduce victoria. În Arta de a eșua cu succes, Amy Edmondson, profesor de management la Universitatea Harvard, ne propune o modalitate inedită de a discuta și practica eșecul în mod deschis și productiv. După această carte, nu vei mai privi niciodată eșecul în același fel!
        Amy Edmondson, profesorul de la Harvard Business School care a propus conceptul de „siguranță psihologică” la locul de muncă, îți oferă o alternativă la frica de a greși, una care plasează eșecul în epicentrul marilor realizări umane!
        Arta de a eșua cu succes oferă noi modalități de a gândi, a discuta și a practica eșecul inteligent, pornind de la exemple din viața reală, afaceri, istorie și cultura populară. Edmondson ne ajută să înlocuim rușinea și vina cu vulnerabilitatea, curiozitatea și creșterea personală, pentru a cultiva acele eșecuri care ne conduc spre inovație. După această carte, nu vei mai privi niciodată eșecul în același mod!

        Amy C. Edmondson este profesor de Leadership și Management la Harvard Business School, unde studiază interacțiunile umane care au dus la crearea organizațiilor care contribuie la bunăstarea umanității. Cu mai bine de 20 de ani în urmă, ea a propus conceptul de „siguranță psihologică” și, în 2021, a ocupat locul 1 în Thinkers50, clasamentul teoreticienilor în domeniul managementului. Licențiată în inginerie și design, cu un master în psihologie și un doctorat în comportamentul organizațional, Edmondson a scris peste 50 de articole științifice, care i-au adus în 2019 titlul de Cel mai influent teoretician în domeniul Resurselor Umane. Sursa Bookzone
        La noi au fost traduse:
Organizatia fara teama. Cum sa creezi siguranta psihologica la locul de munca pentru invatare, inovare si dezvoltare, Pilot Books 2023

Cuprins:

Prolog 11
Introducere  15

PARTEA ÎNTÂI: Clasificarea eşecurilor  35
CAPITOLUL 1: Pe urmele greşelilor corecte  37
CAPITOLUL 2: Evrica!  69
CAPITOLUL 3: Este omenește să greșești  113
CAPITOLUL 4: Furtuna perfectă  157

PARTEA A DOUA: Practicarea artei de a eșua cu succes  205
CAPITOLUL 5: Ne-am întâlnit inamicul  207
CAPITOLUL 6: Contexte și consecințe  245
CAPITOLUL 7: Aprecierea sistemelor
CAPITOLUL 8: Cum să prosperi în calitate de ființă umană failibilă  319

Mulțumiri  363
Note  367
Despre autoare  414

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu