17/07/2022

ARTA MANIPULARII

Autor: Kevin Dutton
Editura Globo
An aparitie :2019
Editia I
Editia originala: Flipnosis: The Art of Split-Second Persuasion
Traducerea  Razvan Lerescu
ISBN 978-606-9456-39-2
Nr pagini : 318
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : lei la Editura, 32,65 lei la elefant, 35,11 lei la libris

pdf pe scribd

Descrierea editurii:

        Cartea aceasta este despre un soi special de persuasiune care are o perioada de incubatie de numai cateva secunde si poate dezarma instantaneu pana si cea mai patrunzatoare minte. Este centura neagra la controlul mintii. Nu doar ca intoarce roata, o dinamiteaza cu totul.
 
        De la maligna, dar fascinanta putere a psihopatilor, a ucigasilor in serie si a escrocilor pana la geniul politic al lui Winston Churchill - trecand prin maestrii ai artelor martiale, calugari budisti, magicieni, comici, vanzatori, CEO si broaste care se fraieresc reciproc - sclipitor de originala carte a lui Kevin Dutton exploreaza tot ceea ce ne poate invata stiinta in materie de tehnici de persuasiune.
 
Un tur amplu si captivant al stiintei persuasiunii si influentei… care expune, alaturi de multe alte minunatii, cat de multi oameni de stiinta muncesc efectiv in zonele intunecate ale personalitatii umane, ale imbunatatirii psihologice si, in principal, ale controlului mintii.  - The Sunday Times

            Dr. Kevin Dutton (n. 1967) este membru al British Psychological Society si cercetator in psihologie la University of Oxford. Este un autor cu aparitii regulate in jurnalele internationale de renume si sustine conferinte in toata lumea. I s-a decernat premiul Best American Science and Nature Writing si a fost inclus intr-o antologie omonima. Operele sale au fost traduse in peste 20 de limbi, studiile si articolele sale fiind publicate in Scientific American, The Guardian, The Times, Psychology Today, New York times, Wall Street Journal, Washington Post, Newsweek, Slate, USA today, printre altele.

        Din cartile sale traduse la noi :

Arta manipularii, Globo 2019
Gandirea in alb si negru. Despre alegeri binare intr-o lume complexa, Globo, 2020

Cuprins:

Introducere 1. 

Cap. 1 Instinctul de persuadare 13
Cap. 2 Atractie fetala 35
Cap. 3 Jaful mintii la drumul mare 74
Cap. 4 Marii maestrii ai manipularii 111
Cap. 5 Persuadarea la plural 144
Cap. 6 Persuadarea spontana 176
Cap. 7 Psihopatul, un manipulator innascut 218
Cap. 8 Orizonturile influentei 252 

Anexe 288
Multumiri  281
Sursele imaginilor 291
Note 293

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu