15/04/2013

INFINITUL MIC, IUBINDU-L PE CEL MARE



Autor :  Adrian Nuta           
Editura SPER
Colectia ANIM
An aparitie :2007

ISBN  978-973-8383-36-4
Nr pagini :136

Pret : 25 lei la Editura,23,75 lei la librariepsi, 18 lei la librarie.net





Descrierea editurii:
Dacă o femeie iubeşte mai mulţi bărbaţi (repet, ALTFEL pe fiecare!), ei nu-i
sunt recunoscute disponibilităţile şi rafinamentul emoţional. Dimpotrivă, este considerată superficială, imatură, frivolă, nedemnă, curvă. Dacă un bărbat
iubeşte mai multe femei (altfel, da?), este egocentric, desfrânat, vicios, narcisic. Nimeni nu vede că inima lui s-a extins, că sentimentele s-au îmbogăţit, că
ceva a înflorit în sufletul lui (sau în aura lui, pentru clarvăzători).
Iubirea este ceva atât de bun, atât de hrănitor, atât de frumos, încât ar trebui încurajată să se desfăşoare, să se răspândească, să expansioneze. Însă lucrurile stau exact pe dos. Partenerii de cuplu se pot iubi între ei, însă nu mai mult, un părinte îşi poate iubi copiii, însă nu şi pe ai altora.
Tocmai pentru că aceste experienţe nu-mi sunt străine pot să vorbesc despre ele. Sunt şi ale mele şi ale celor care mi le-au încredinţat, apăraţi de confidenţialitatea dialogului terapeutic. Se întâmplă peste tot unde există bărbaţi şi femei laolaltă cu
reguli şi norme elaborate cu mult timp în urmă şi menţinute inconştient în zilele noastre.
Autorul

Cuprins:

Închisori comode, libertăţi primejdioase ... 9
   Tranchilizante împotriva inteligenţei. O iubire radioasă şi curgătoare. Verigheta se foieşte pe inelar. Culpabilitatea. Tu nu o iubeşti, ci o doreşti! Jocurile sociale ale succesului. A fi în inima lui Dumnezeu. Doctor în psihologie sterilă. O idee cu totul nerealistă (dar foarte frumoasă). Şeriful. Sistemul nervos al meduzelor. Teritorii marcate cu feromoni. Viaţa îţi predă lecţia despre gelozie. "Atunci când vă apropiaţi, lăsaţi un spaţiu între voi." Desăvârşita ţesătură cosmică. Roluri polare. Sentimentele au intrat în pământ. Eul se umflă ca un balon. Nu există iubiri vinovate! Maria Magdalena a fost o prostituată?

Tornada - analiză psihologică ... 30
   Dincolo de lege şi reguli. Strategii de marketing. Este interzis să iubeşti pe altcineva. Şi sufletul se îmbolnăveşte. Comuniunea şi rezonanţa profundă. Pensiuni Hezbollah. O lume mai iubitoare. A iubi este o uriaşă plăcere. Oamenii care iubesc sunt foarte frumoşi. Iubirea vine de la Dumnezeu. O prezenţă terapeutică. Oamenii liberi sunt periculoşi. Iubire = Creştere = Nou, aceasta este ecuaţia. Conştientizarea e dureroasă. Un sistem impermeabil. Un fenomen magnific.

A-ţi asuma riscul înseamnă a-ţi oferi şansa ... 47
   Oare glonţul e pe ţeava? "Mi-e drag de tine". Vopseaua e ceva adăugat. Mai bine să fii respins decât să îţi pierzi integritatea. Orice parte e esenţială pentru întreg. "Eşti foarte frumoasă". Negocierile cu lumea adultă. Ei se duc dincolo pentru a se repara. Respectul pentru cei autentici. Iisus moare pentru convingerile sale. Dependentul, hiperprotectorul, dominatorul. Asistaţi pentru a ne preţui sentimentele.

Pentru cine este periculos să gândeşti? ... 57
   Şcoala nu încurajează gândirea originală, încrederea în propria inteligenţă. A căuta soluţii pentru toate părţile întregului. Mai inteligenţi la intrarea în facultate. Un profesor este un om care a lucrat cu el însuşi. De ce continui să fumezi? Suferinţa gastrică. Şira spinării. Părinţii vor face închisoare. Prostia nu este ceva care să doară imediat.

Când simţi că trăieşti cu adevărat? ... 76
   Codul PIN. Dincolo de coaja oului. Zboară în spaţii pe care nu le cunoşti. Pulsaţii încântătoare. Moartea ta se apropie. Munca nevrotică. Armonia se extinde din aproape în aproape. Sufletul are ceva sălbatic. Mama, supervizorul, maestrul spiritual. Ce fel de iubire lipseşte din viaţa ţa? Anahata Chakra. Formând unghiuri sau figuri geometrice. Biologia este o disciplină teologică. Caşcavalul Google. Echilibrul dintre minte şi corp. Polul opus, natural şi viu.

Ce anume dăruieşti Universului? ... 88
   Contribuţia ta la bunăstarea întregului. Misiunea în viaţă. Activităţi care te scot din timp. Accidente, boli, despărţiri. Dar şi sincronicităţi. Proaspăt, creativ, uşor, liber. Se numeşte joc munca pe care o faci cu plăcere. Pietrele colorate ale lumii moderne. Valori şi comportamente absurde. Poţi schimba "aerul" pe care îl respiri? Mii de reţele subtile. Sistemul universitar. Maxim 100 RON. Seducţia puterii în educaţie. Oamenii mari renunţă greu la jocurile lor. Tu cum îţi percepi propria muncă? Preţuri pe care contabilii nu le pot calcula.

Oare părinţii pot fi educaţi? ... 101
   Tom şi Jerry. Psihologia părinţilor. Anticipând efectele ignoranţei. Afaceri neterminate. Tu te grăbeşti, iar ea nu? Actori externi pentru roluri interne. Interesul excesiv pentru condiţiile materiale. Competenţe dubioase. Visul se restructurează benefic şi radical. Teme de viaţă. Ultimul tren spre Europa. Gânditori sociali rebeli. Spontaneitatea şi uimirea sunt bunuri de folosinţă îndelungată. Ex cathedra. Copilul admira o fântână arteziană. A confirma temeri, a compensa eşecuri. IQ-ul nu corelează cu maturitatea psihologică. Copilul are dreptul la suferinţă. Barterul în familie. A pierde OK-ul. Furculiţe, chiuvete, mobile de bucătărie.

Dumnezeu revizuit. Să-i dăm un nume? ... 121
   O idee trăsnită. Nihilism deghizat sau monism vedantin? On şi off. Brad Pitt şi Nicole Kidman. Pământ pakistanez. Cuvântul "pelican" nu are cioc. Ce bine ar fi ca prostia să aibă gust! Gâtul se termină în degetul mic. Puterea înşelătoare a minţii. Universul este inteligenţă. Miezul interior, identitatea cea mai adâncă. Ordinea de tip militarist. Oamenii de pe glob sunt rudele tale. Unde am învăţat cele mai nefolositoare lucruri. Geniul nativ al copiilor. Junk food. Lumina înţelegerii.

Despre căsătorie ... 136
   Kahlil Gibran. Căsătoria nu are picăţele. Doi oameni consimt să joace anumite roluri. Majoritatea statistică este "bună". Uniforme psihologice. Emoţiile nu pot fi programate. Prescripţii nevrotice. Dacă insişti să funcţioneze îl strici. Doi oameni care trebuie să se iubească. Analiza fidelităţii. Eşti infidel dacă atingi corpul unei alte femei? Nu doar o fiinţă civilizată. Este în natura tuturor lucrurilor să se schimbe. Angajamente, dar şi limite sănătoase. Diferenţierea psihologică. Fidelităţi toxice. Când măştile sunt scoase. Trimis pe Pământ pentru a fi autentic. Maimuţe, hiene, boi. 300 - 500 milioane de spermatozoizi. 444 de ovule. Curiozitatea arhaică. Oamenii nu sunt şobolani decât la modul simbolic. Atracţia noului. Neregularităţi, ondulaţii, tipare complexe. Dinamici personale ale coeziunii şi destrămării. Preotul furios. O femeie vrea să se simtă dorită. Practica socială a iubirii. Satisfacţii refuzate. "Sabatul a fost făcut pentru om". Standardizarea. Familia Mazăre şi familia Linte. Onestitate emoţională. Nu te aştepta să fii iubit ca o datorie! O relaţie vie, înfloritoare. Permisivitatea bazată pe încredere. Nostradamus. Confruntarea cu propriile tendinţe şi pulsiuni. Eul fragil. Sexul cu o femeie la menstruaţie nu este mortal. Mai îngăduitori, mai deschişi. Afecţiunea oferită îţi deschide inima. Complicitatea cu ideologii ancestrale. 25 este o cifră frumoasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu