15/06/2022

COPILUL INTERIOR. Fa pace cu trecutul si vindeca-ti copilaria

Autor: Moussa Nabati,
Editura Philobia
Colectia Psihogenealogia
An aparitie :2020
Editia I
Editia originala: Guérir son enfant intérieur, 2008
Traducerea Cristina Livia Vasilescu
ISBN 978-606-9707-06-7
Nr pagini : 336
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : 41 lei la Editura, 20,50 lei la elefant, 32,80 lei la libris


Descrierea editurii:

        Fiecare purtăm în noi, asemenea unei păpuşi ruseşti, un eu infantil: copilul care ne ghidează paşii la maturitate. Poate fi un adevărat înger păzitor, dacă ai avut o copilărie fericită şi te-ai simţit în siguranţă. În schimb, dacă ai avut o copilărie dificilă, dacă ai fost maltratat sau ai asistat la suferinţa părinţilor, copilul din tine se dovedeşte a fi de-a dreptul călău, un obstacol către fericirea pe care o cauţi de atâta vreme.
        Dacă acest copil interior joacă un rol aşa de important şi de decisiv în evoluţia psihologică a adultului, de ce este el ignorat, refulat, respins, chiar combătut? Pentru că provoacă frică. Tocmai de aceea este important să avem curajul de a ne deschide către propria interioritate efectuând un pelerinaj în trecutul nostru, înspre descoperirea şi vindecarea copilului din noi.
        Moussa Nabati îţi arată, prin numeroasele cazuri clinice din experienţa personală de terapeut, că nu tu ca adult suferi cu adevărat, ci copilul din tine. Vei învăţa astfel să faci pace cu trecutul, cu suferinţele îndurate, pentru a le recunoaşte, a le asimila şi a te despărţi de ele. Doar aşa te vei putea transforma într-un adult cu relaţii sănătoase şi cu o viaţă profesională plină de satisfacţii. Un adult capabil de fericire.

                Moussa Nabati este psihanalist, terapeut și cercetător, doctor în psihologie la Universitatea Paris VII și autorul mai multor cărți despre depresie și terapie transgenerațională.
    Cartile sale taduse in romana:
Copilul interior. Fa pace cu trecutul si vindeca-ti copilaria, Philobia 2020
Fiu si tata. Pentru a pune capat complexului lui Oedip, Philobia 2022
Terapia fericirii, Philobia 2023

Cuprins:

1. FANTOME  9
2. DEPRESII  53
3. SPAIME  85
4. CUPLURI  117
5. SEXUALITĂŢI  149
6. ADICŢII    181
7. FILIAŢII  219
8. MALTRATĂRI  257
9. RECONCILIERI  301

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu