21/09/2022

ENIGMELE CONSTIENTEI


Autor: Enrico Facco, Fabio Fracas
Editura For You
An aparitie :2020
Editia I
Editia originala: L'enigma della coscienza
Traducerea Daniela Andronache
ISBN 978-606-639-358-4
Nr pagini : 336
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : 31,50 lei la Editura, 17,50 lei la elefant, 35 lei la libris


Descrierea editurii:

        Constienta ramane cea mai mare enigma stiintifica si filosofica din toate timpurile. Atat natura constientei, cat si relatia dintre constiinta, creier si realitate, precum si locul constientei in lume au ramas neclare pana in prezent. Constienta este enigma fundamentala a umanitatii, de intelegerea ei depinzand cunoasterea de sine, a naturii si a sensului vietii. 
        Cartea Enigmele constientei realizeaza o analiza critica si riguroasa a elementelor fundamentale ale stiintei constientei, de la profundele sale implicatii epistemologice si metafizice pana la aspectele neuropsihologice, ajungand la conexiunile cu fizica cuantica si cu ipotezele fizico-matematice despre alte dimensiuni in afara de cele de spatiu si timp, asa cum sunt intelese in mod traditional. 
        Redescopera prin cartea de fata inseparabilitatea lumii fizice de cea a mintii, intr-un orizont concret mult mai larg, mai bogat si mai fascinant decat credeai!

        Enrico Facco este Profesor de Anestezie si terapie intensiva la Universitatea din Padova, specialist in neurologie, hipnoterapie si membru al Grupului de cercetare pentru stiinta constientei, la Departamentul de Psihologie, Universitatea din Padova.

        Fabio Fracas preda fizica aplicata la radioterapie si protectia impotriva radiatiilor la Departamentul de Medicina al Universitatii din Padova si este membru al Grupului de cercetare pentru stiinta constientei la Departamentul de Psihologie al aceleiasi universitati.
Sursa informatiilor despre autori  

Cuprins:

Introducere  7

1. Naşterea ştiinţei conştienţei  15
2. Definiţia conştienţei  37
3. Implicaţii epistemologice şi metafizice  65
4. Monism şi dualism în ştiinţa conştienţei  107
5. Despre natură  149
6. Conştienţa şi fizica cuantică  183
7. Despre nonlocalizarea conştienţei  224
8. Psihicul ca dimensiune a Universului: conştienţă - hiperspaţiu - timp   261

Bibliografie  309

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu