01/08/2022

CAPCANA FERICIRII

Autor: Russ Harris
Editura ASCR
Colectia Psihologie si viata
An aparitie :2020
Editia I
Editia originala: The Happiness Trap. Stop Struggling, Start Living 2008
Traducerea Oana Damian
ISBN 
Nr pagini : 
Format 147 x 207
Pretul la data postarii : 58 lei la Editura, 58 lei la carturesti, 58 lei la libris


Descrierea editurii:

        In acest volum controversat, dar incurajator si stimulativ, Russ Harris ne dezvaluie cum ajungem sa fim captivi in capcana fericirii, punandu-ne totodata la dispozitie si mijloacele pentru a ne elibera din ea.
 
        Vi se intampla cateodata sa fiti stresat, ingrijorat, nefericit sau neimplinit si, cu toate acestea, sa afisati o mina fericita si sa pretindeti ca totul merge grozav? Daca da, atunci nu sunteti singurul. Stresul, anxietatea, depresia si stima de sine scazuta se afla pretutindeni. Intr-un fel sau intr-altul, se pare ca aproape toti ne confruntam cu ele. Dar oare de ce sa fie asa, cand omenirea se bucura de cel mai inalt standard al bunastarii de pana acum?
 
        Cercetari stiintifice recente sugereaza ca suntem cu totii prinsi intr-o capcana psihologica ascunsa, una in care cu cat ne zbatem mai tare sa obtinem fericirea, cu atat suferim mai mult pe termen lung. Din fericire, putem cu totii sa ne eliberam din aceasta Capcana a fericirii cu ajutorul unei abordari noi si revolutionare, intemeiate pe abilitati de mindfulness.
 
            Mindfulness reprezinta o stare mentala de constientizare, deschidere si concentrare. Deprinderile de mindfulness sunt usor de invatat si va vor fi un sprijin rapid si eficient in reducerea stresului, cresterea performantei, gestionarea emotiilor, imbunatatirea starii generale de sanatate, sporirea vitalitatii si schimbarea in bine a vietii in general. Conceptul acesta este cunoscut in Orient de mii de ani, dar, pana nu demult, in Occident s-au aplecat asupra lui doar aceia dintre noi care erau interesati de anumite practici orientale lente, lungi si complicate, cum ar fi meditatia, yoga, Tai-Chi, Zen sau artele martiale. Insa acum, gratie noilor realizari ale psihologiei occidentale, putem sa invatam in doar cateva minute aceste tehnici formidabile cu ajutorul carora ne putem transforma viata.

        Russ Harris este medic și psihoterapeut, locuiește și își desfășoară activitatea în Melbourne. Este unul dintre promotorii consacrați ai Terapiei prin acceptare și angajament (ACT), fiind autor al câtorva cărți dedicate acestui subiectAcest interes a condus in cele din urma la o schimbare in cariera, iar acum activeaza in calitate de terapeut, lector, trainer si coach. (Sursa ASCR)
        La noi au  aparut cartile :
Actioneaza cu dragoste. Pune capat conflictelor, rezolva neintelegerile si intareste-ti relatia prin terapia acceptarii si angajamentului, Herald 2017

Cuprins:

Cuvant inainte
Introducere: Vreau doar sa fiu fericit!

I. Cum cream capcana fericirii

1. Basmele
2. Cercuri vicioase

II. Cum ne transformam lumea interioara

3. Cele sase principii fundamentale ale ACT
4. Marele povestitor
5. Un graunte de adevar
6. Si daca avem dificultati cu dezamorsarea?
7. Uite cine vorbeste
8. Imagini inspaimantatoare
9. Demoni la bord
10. Cum va simtiti?
11. Butonul de lupta
12. Cum a aparut butonul de lupta
13. Curajul de a ne infrunta demonii
14. Si daca avem dificultati cu expasiunea?
15. Surfing peste impulsuri
16. Mai multi demoni
17. Masina timpului
18. Cainele murdar
19. Un cuvant derutant
20. Daca respir, inseamna ca traiesc
21. Sa spunem lucrurilor de nume
22. Povestea de ansamblu
23. Nu sunt cine cred ca sunt

III. O viata ce merita traita

24. Urmati-va inima
25. Marea intrebare
26. Si daca avem probleme legate de valori?
27. Marea calatorie
28. Cum gasim implinirea
29. O viata plina
30. Infruntarea fricii
31. Bunavointa
32. Mai departe, tot mai departe
33. O viata cu rost

Multumiri
Index


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu