Autor: Daniel Pink
Editura Publica
An aparitie :2018
Editia I
Editia originala: When: The Scientific Secrets of Perfect Timing
Traducerea Mihaela Sofonea
ISBN 978-606-722-295-1
Nr pagini : 320
Format 145 x 205
Pretul la data postarii : 39,20 lei la Editura, 39,20 lei la elefant, 39,20 lei la librarie.net
Disponibilitate BCU
Descrierea editurii:
Toți știm că alegerea momentului perfect este crucial, dar nu cunoaștem prea multe despre acest lucru în sine. Viețile noastre sunt un șir neîntrerupt de decizii de tip ,,când”: când să înființăm o afacere, să programăm un curs, să începem o relație serioasă. Cu toate acestea luăm astfel de decizii pe baza intuiției și la întâmplare. Deseori presupunem că alegerea momentului perfect este o artă, dar în această carte Pink ne arată că este, de fapt, o știință.
Bazându-se pe numeroase studii din psihologie, biologie și economie, autorul ne arată cum să trăim și să muncim în mod optim pentru a avea succes. Cum putem folosi tiparele ascunse ale zilei pentru a ne construi programul ideal? De ce anumite pauze îmbunătățesc radical notele obținute de elevi la teste? Cum putem transforma un debut cu poticneli într-un nou început? De ce ar trebui să evităm să mergem la spital după-amiaza? De ce când cântăm în sincron cu alții ne bucurăm de aceleași beneficii ca atunci când facem mișcare? Și care este momentul ideal pentru a demisiona dintr-o slujbă, pentru a ne schimba cariera sau a ne căsători?
În Când, Pink distilează studii și date de ultimă oră, sintetizându-le într-o narațiune fascinantă, ușor de parcurs, plină de povești irezistibile și sfaturi practice, care le oferă cititorilor observații pătrunzătoare despre felul în care putem trăi o viață mai bogată și mai plină.
Daniel Pink a absolvit Northwestern University şi a finalizat doctoratul în ştiinţe juridice la Yale Law School. Este autorul mai multor cărţi despre afaceri, muncă şi comportament, dintre care unele au devenit bestseller New York Times si a fost inclus de către Thinkers50 în Top 15 al celor mai importanţi gânditori în domeniul afacerilor din întreaga lume. Sursa: Ed. Curtea Veche
La noi au fost traduse:
Drive. Ce anume ne motivează cu adevărat, Publica 2011
A vinde e omeneste. Adevarul surprinzator despre cum sa-i convingi pe ceilalti, Publica 2013
O minte cu totul noua. De ce right-brainers vor guverna viitorul, Curtea Veche 2015, 2019
Cand. Secretele stiintifice ale momentului perfect, Publica 2018
Puterea regretului. Cum sa mergi inainte, privind in urma, Publica 2022
Cuprins:
Introducere și decizia căpitanului Turner 9
PARTEA ÎNTÂI | Ziua
1. Tiparul ascuns al vieții de zi cu zi 19
,,Pe toate continentele și meridianele, la fel de previzibilă ca mareea, găsim aceeași oscilație zilnică – punct maxim, punct minim și revenire la starea inițială ”
2. După‑amiezi și linguri de cafea 63
,,Un număr din ce în ce mai mare de dovezi științifice confirmă că pauzele nu sunt un semn de trândăvie, ci de forță ”
PARTEA A DOUA | Începuturi, finaluri și între ele
3. Începuturi 107
,,Cei mai mulți dintre noi intuiesc că începuturile sunt semnificative Acum știința sincronizării arată că sunt și mai puternice decât bănuiam Începuturile ne marchează mult mai mult decât realizăm; efectele lor persistă până la final ”
4. Puncte de mijloc 143
,,Când ajungem la jumătatea drumului, uneori ne prăbușim, alteori facem un salt înainte O sirenă mentală ne alertează că am risipit jumătate din timpul pe care îl avem ”
5. Finaluri 177
,,Și totuși, când finalurile nu mai pot fi ignorate – ori de câte ori intrăm în actul 3, oricare ar fi acesta – viața ne face să ne ascuțim creioanele roșii și să tăiem tot ce nu este esențial, fie oameni sau lucruri ”
PARTEA A TREIA | Sincronizare și gândire
6. Sincronizare rapidă și lentă 215
,,Sincronizarea ne face să ne simțim bine, iar buna dispoziție contribuie la îmbunătățirea dinamicii grupului Și coordonarea cu ceilalți ne determină să facem bine, iar atunci când facem bine sincronizarea se îmbunătățește ”
7. Să gândim în timpuri verbale 255
,,Majoritatea limbilor din lume marchează verbele cu o dimensiune temporală, prin utilizarea timpurilor verbale – în special trecut, prezent și viitor – pentru a reda sensul și a dezvălui gândirea Aproape fiecare expresie pe care o rostim duce cu gândul la timp ”
Lecturi suplimentare 265
Mulțumiri 267
Note 271
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu