29/12/2023

CORPORALIZAREA EMOTIILOR. Cum sa ne imbunatatim viata din punct de vedere mental, afectiv, fizic si comportamental

Autor: Raja Selvam
Editura Herald
Colectia Psihoterapia
An aparitie : 2023
Editia I
Editia originala: The Practice of Embodying Emotions: A Guide for Improving Cognitive, Emotional, and Behavioral Outcomes
Traducerea Anacaona Mindrila-Sonetto
ISBN 978-630-6550-24-1
Nr pagini : 416
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : 47,60 lei la Editura, 35,70 lei la elefant, 59,50 lei la libris


Descrierea editurii:

        In prima sa carte despre psihologia somatica integrala (Integral Somatic Psychology™) psihologul clinician Dr. Raja Selvam ofera o noua abordare pentru dezvoltarea capacitatii de a tolera emotiile - in special cele dificile sau neplacute - folosind corpul.
        Modelul ISP iti arata cum sa dilati si sa reglezi experientele emotionale la nivelul corpului pentru a imbunatati diferite rezultate terapeutice - cognitive, emotionale, comportamentale, fizice, energetice, relationale si chiar spirituale - atat in viata de zi cu zi, cat si in toate tipurile de terapii, inclusiv in alte abordari de psihoterapie corporala si psihologie somatica. Vei invata fiziologia emotiilor la nivelul creierului si al corpului si cum sa:
• Accesezi rapid diferite tipuri de emotii
• Facilitezi corporalizarea si reglarea sentimentelor
• Procesezi si vindeci diferite traume si rani de atasament
        Fiind ghid pentru integrarea emotionala, Corporalizarea emotiilor este o carte utila in lucrul cu o gamă largă de probleme clinice care implica emotii dificile - de la evenimente obisnuite de viata la tulburari psihosomatice sau psihofiziologice, traume de dezvoltare, traume prenatale si perinatale, tulburari de atasament, tulburari de personalitate, PTSD, traume colective si traume intergenerationale - si in imbunatatirea rezultatelor si scurtarea timpului de tratament in diferite terapii, inclusiv psihanaliza, psihologie jungiana si CBT (terapie cognitiv-comportamentala).​

        Raja Selvam, Ph.D., este psiholog clinician licentiat, creatorul Psihologiei somatice integrale (Integral Somatic Psychology™), abordare terapeutica bazata pe cele mai noi paradigme stiintifice din domeniul psihologiei cognitive si neurostiintelor afective despre corporalizarea cognitiei, a emotiei si a comportamentului, precum si pe cunoasterea multiplelor practici psihologie, somatice, energetice si spirituale atat din Vest, cat si din Est. Dr. Selvam este trainer experimentat in cadrul Somatic Experiencing Trauma Professional Training Program, creat de Dr. Peter Levine. A predat timp de 25 de ani in peste 21 de tari din America de Sub si de Nord, Europa, Asia, Orient etc. Munca sa este intemeiata pe informatiile oferite de sisteme psihoterapeutice precum Terapia Reichiana, Analiza Biodinamica, Somatic Experiencing, Postural Integration, Terapie Craniosacrala Biodinamica, si este inspirata de psihologia jungiana arhetipala, kleiniana, de neurostiinte, fizica cuantica, yoga si Advaita Vedanta.

Cuprins:

MULŢUMIRI  15
INTRODUCERE  17

    PARTEA I. PREZENTARE GENERALĂ

01. Începutul  35
02. Variaţii în practica de corporalizare emoţională  56
03. Contribuţia corporalizării emoţionale la lucrul cu traume individuale, colective şi transgeneraţionale  81
04. Diferitele beneficii aduse de corporalizarea emoţională în varii contexte clinice  99

    PARTEA A II-A. TEORIE

05. Fiziologia afectivităţii  119
06. Cogniţie, afectivitate şi comportament  149
07. Dinamici fiziologice implicate în generarea trăirilor emoţionale şi în apărarea împotriva lor  171
08. Corporalizarea emoţională şi toleranţa afectivă  204
09. Diferite tipuri de emoţii  225

    PARTEA A III-A. PRACTICĂ

10. Situaţia   252
11. Emoţia  265
12. Dilatarea  285
13. Integrarea  314
14. Rezonanţa interpersonală  334

    ÎNCHEIERE: VIITORUL  362

ANEXA A  383
INDEX  389
DESPRE AUTOR  414

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu