08/12/2023

COMOARA ASCUNSA. O harta catre sinele copilului

Autor: Violet Oaklander
Editura Herald
Colectia Psihoterapia
An aparitie : 2018
Editia I
Editia originala: Hidden Treasure. A Map to the Child's Inner Self
Traducerea Tatiana Chicu
ISBN 978-973-111-701-0
Nr pagini : 304
Format 140 x 210
Pretul la data postarii : 33,57 lei la Editura, 39,50 lei la carturesti, 33,58 lei la delfin


Descrierea editurii:

        Dupa extrem de apreciata sa prima lucrare in domeniul terapiei cu copiii, Ferestre catre copiii nostri, Comoara ascunsa. O harta catre sinele copilului vine sa intregeasca contributia psihoterapeutei Violet Oaklander in acest domeniu sensibil si fascinant. Daca in prima sa lucrare, autoarea descrie in detaliu metodele gestaltiste si de terapie prin arta si joc pe care le aplica in lucrul sau terapeutic, in cartea prezenta autoarea prezinta intr-o maniera sistematica si cuprinzatoare intelegerea sa asupra procesului terapeutic si metoda sa de lucru, pe care specialistii in domeniu au ajuns sa o numeasca chiar „metoda Oaklander”. Datorita modului in care autoarea adapteaza Terapia Gestalt, aceasta devine una dintre cele mai eficiente terapii pentru copiii de toate varstele. Violet Oaklander foloseste o varietate larga de tehnici creative, expresive si proiective, accentul cazand insa pe calitatea „contactului” si a relatiei terapeutice. Cartea de fata este de interes atat pentru parinti, cat si pentru terapeuti, consilieri, cadre didactice, precum si pentru adultii care vor sa afle mai multe despre propriul lor copil launtric.
        Violet Oaklander foloseste o varietate larga de tehnici creative - expresive si proiective - accentul cazand insa pe calitatea „contactului`` si a relatiei terapeutice. Cartea de fata este de interes atat pentru parinti - cat si pentru terapeuti - consilieri - cadre didactice - precum si pentru adultii care vor sa afle mai multe despre propriul lor copil launtric.

        Violet Oaklander are un doctorat in psihologie si doua masterate: unul in consilierea familiei si copilului si celalalt in educatia speciala a copiilor cu probleme emotionale si dizabilitati de invatare. Ea a predat timp de sase ani in Long Beach Unified School District din California si, din 1972, lucreaza in practica privata in zona South Bay a orasului Los Angeles, iar in prezent in Santa Barbara, California. A fost timp de opt ani directorul Centrului pentru Terapia Copilului si Adolescentului din Hermosa Beach, California, iar in prezent este directorul Institutului Violet Oaklander, dedicat in special supervizarii si formarii persoanelor care lucreaza cu copii.
        Dr. Oaklander a absolvit trei ani de formare in cadrul Institutului de Gestalt Terapie din Los Angeles al carui membru acreditat este, incepand cu 1973. O mare parte a muncii sale implica formarea de specialisti si tine astfel multe seminarii, workshop-uri si cursuri pentru institutii din Statele Unite, Canada, Europa, Israel si Australia. Recent este autoarea unei serii de casete video si audio despre lucrul psihoterapeutic cu copiii.
        La noi au fost traduse: 
Comoara ascunsa: o harta catre sinele copilului, Herald 2018
Ferestre catre copiii nostri. O abordare a Gestalt-terapiei cu copii si adolescenti, Herald 2013, 2020
 
Cuprins:

Mulţumiri  7
 
1. Introducere  9
2. Ce anume îi aduce pe copii la terapie?  11
3. Procesul terapeutic cu copii şi adolescenţi  28
4. Cum să întărim simţului sinelui copiilor şi al adolescenţilor  67
5. Multiplele faţete ale furiei  92
6. Lucrul cu adolescenţii  123
7. Pierdere şi doliu  156
8. Cum să îi ajutăm pe copii şi adolescenţi să-şi hrănească propriul sine  187
9. Lucrul cu copiii foarte mici  217
10. Lucrul cu grupurile  230
11. Tratamentul copiilor cu simptome ale tulburării de hiperactivitate cu deficit de atenţie  246
12. Un mod inovator de a folosi muzica în terapie  274

Addendum  295
Epilog  297
Bibliografie  299

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu