Autor: Michael Argyle
Editura Ideea Europeana
Colectia Psihologie & Psihanaliză
An aparitie : 2018
Editia a II-a
Editia originala: The Psychology of Happiness, 1987
Traducerea Elena Otilia Patrascu
ISBN 978-606-594-622-4
Nr pagini : 4720
Format 130 x 200
Pretul la data postarii :48 lei la Editura, 59,85 lei la elefant, 59,85 lei la carturesti
previzualizare google books
Descrierea editurii:
-Ce este fericirea?-De ce sunt unii oameni mai fericiti decat altii?
Aceasta noua editie a Psihologiei fericirii ofera o imagine usor de inteles si la zi a cercetarilor referitoare la fericire. De la publicarea primei editii in 1987, s-au facut mari progrese in acest domeniu, care sunt prezentate in aceasta carte pentru prima data, adeseori cu concluzii surprinzatoare.
Bazandu-se pe cercetari din domeniul sociologiei, fiziologiei si economiei, pe langa cel al psihologiei, Michael Argyle exploreaza natura emotiilor pozitive si negative, precum si procesele psihologice si cognitive implicate in producerea lor. Se ofera o acoperire accesibila si foarte larga a unor termeni cheie cum ar fi: masurarea si studiul fericirii; efectul prieteniei, casatoriei si a altor relatii asupra starilor pozitive; fericire, sanatate mintala si fizica; efectele muncii, somajului si activitatilor de petrecere a timpului liber, efectele banilor, clasei sociale si educatiei. De asemenea, este analizata importanta trasaturilor de personalitate ale individului cum ar fi optimismul, scopul in viata, controlul intern si alegerea corecta a obiectivelor. Un element de noutate in aceasta editie este materialul suplimentar referitor la diferentele nationale, rolul umorului si efectul religiei. Sunt unele tari mai fericite decat altele? Aceasta este doar una dintre problemele controversate lansate de autorul cartii.
Cartea Psihologiei fericirii abordeaza aplicarea practica a cercetarii in acest domeniu, cum ar fi modul in care poate fi sporita fericirea si efectele acesteia asupra sanatatii, altruismului si sociabilitatii. Aceasta lucrare definitorie si care incita la reflectie va fi o lectura extrem de interesanta pentru studenti si cercetatori, dar si pentru cititorul interesat in general de acest domeniu.
Cartea lui Michael Argyle ofera o sinteza excelenta a domeniului stiintific al starii de bine subiective: studiul fericirii, satisfactia vietii si afectul pozitiv. Cititorii vor descoperi multe lucruri interesante si chiar fascinante despre fericire. Totodata, nu este o lectura dificila… Argyle a reusit un lucru remarcabil, acela de a-i introduce pe cititori intr-un domeniu stiintific nou si captivant, cel al studiului comportamentului uman. - Ed Diener, Profesor de Psihologie, University of Illinois
Michael Argyle (1925-2002) a fost unul dintre cei mai cunoscuți psihologi sociali englezi ai secolului XX. A fost un pionier în dezvoltarea psihologiei sociale ca domeniu academic în Marea Britanie. Sursa
Cuprins:
Despre autor 4
Multumiri 6
Prefata 11
Capitolul 1. Introducere 13
Capitolul 2. Cum se masoara si se studiaza fericirea 27
Capitolul 3. Bucuria si alte emotii pozitive 51
Capitolul 4. Satisfactia 79
Capitolul 5. Umor si ras 105
Capitolul 6. Relatii sociale 734
Capitolul 7. Munca si serviciu 165
Capitolul 8. Petrecerea timpului liber 202
Capitolul 9. Bani, clasa si educatie 237
Capitolul 10. Personalitate, varsta si gen 265
Capitolul 11. Religia 293
Capitolul 12. Diferentele nationale ale fericirii 377
Capitolul 13. Sporirea fericirii 354
Capitolul 14. Efectele starilor de spirit pozitive si ale fericirii 379
Capitolul 15. Concluzii 391
Referinte 405
Index de autori 454
Index de termeni 468
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu