09/01/2023

FRICA DE A-TI FI FRICA. Ghid pentru tratamentul atacurilor de panica si agorafobiei

Autor: Marchand Andre, Letarte Andre, Seidah Amelia
Editura For You
An aparitie : 2020
Editia I
Editia originala: La Peur d'avoir peur: Guide de traitement du trouble panique et de l agoraphobie
Traducerea Edith Negulici
ISBN 978-606-639-356-0
Nr pagini : 272
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : 20,40 lei la Editura, 20,40 lei la elefant, 34 lei la libris


Descrierea editurii:

        Traim in vremuri alimentate de numeroase griji si temeri si avem adeseori senzatia ca toate provocarile vietii ne vor sufoca. Tot mai multi oamenii sufera de tulburare de panica si agorafobie, temandu-se ca vor fi coplesiti de emotie si senzatii de frica si chiar fiind ingroziti ca vor muri sau vor suferi consecinte grave. Apoi, isi pierd o parte din autonomie evitand situatiile si locurile pe care le asociaza cu pericolul perceput. Ingrijorati, ei se intreaba unde sa gaseasca sprijinul de care au nevoie pentru a se salva.

        Cartea Frica de a-ti fi frica descrie ce simt acesti oameni si explica limpede de ce ceea ce traiesc nu este de fapt periculos. Autorii cartii, psihologi cu experienta, ofera informatii detaliate si metode terapeutice dovedite, bazate pe practica lor si pe cele mai recente studii din domeniu.

        Accesibil tuturor, acest ghid practic de auto-tratament iti permite sa depasesti eficient anxietatea si orice tip de teama. Cartea este si un instrument de referinta pentru profesionistii din domeniul sanatatii mintii.

        André Marchand este profesor la Université du Québec a Montréal si cercetator la Centrul de Cercetare al Institutului Universitar de Sanatate Mentala din Montréal. Specialist in evaluarea si tratamentul anxietatii si tulburarii de stres posttraumatic.

         Andrée Letarte este psiholog clinician, formatoare si factor de decizie in sistemul sanitar, cu aproape 30 de ani de experienta in domeniu. Specializata in tratamentul tulburarilor de anxietate.

         Amélie Seidah este psiholog clinician de peste 15 ani. Lucreaza cu adulti si adolescenti. Specializata in tratamentul cognitiv-comportamental al tulburarilor de anxietate. Este si formatoare pentru specialisti din reteaua de sanatate.

Cuprins:

Introducere   7

    Partea I - înţelegerea

Capitolul 1 Când teama devine fobie   15
Capitolul 2 Evoluţia tulburării de panică şi a agorafobiei   44
Capitolul 3 Evaluarea tulburării de panică şi agorafobiei   72

    Partea a II-a - Schimbarea

Capitolul 4 Tratamentul: atacul de panică şi gestionarea sa   101
Capitolul 5 Tratamentul: Ameliorarea senzaţiilor şi situaţiilor înspăimântătoare   129
Capitolul 6 Problema medicamentelor   164
Capitolul 7 Tratamentul: strategii complementare   180
Capitolul 8 Menţinerea deprinderilor dobândite   220

Concluzie   263
Mulţumiri   265

Bibliografie francofonă pentru cei care suferă de tulburare de panică şi pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii   267
Bibliografie anglofonă pentru cei care suferă de tulburare de panică şi pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii   269

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu