12/03/2023

ANXIETATEA SI FOBIA. Ghid practic pentru gestionarea anxietatii si a fobiilor

Autor: Edmund J. Bourne
Editura All
An aparitie : 2019
Editia I
Editia originala: The Anxiety and Phobia Workbook, 2015
Traducerea Claudia Roxana Olteanu
ISBN 978-606-5875-31-9
Nr pagini : 574
Format 165 x 235
Pretul la data postarii : 59,95 lei la Editura, 83,09 lei la elefant, 83,93 lei la libris


Descrierea editurii:

        Ghidul complet de care ai nevoie pentru gestionarea anxietatii si a fobiilor. Descopera cum te poti adapta unei lumi in permanenta schimbare si cum poti face fata provocarilor vietii de zi cu zi! Anxietatea si fobiile, insotite de lipsa de siguranta si stabilitate si manifestate pe fondul stresului prelungit, pot fi mult atenuate sau vindecate cu ajutorul tehnicilor descrise in acest volum cuprinzator. 
 
        Sa depasim granitele unui subiect tabu!
Anxietatea, depresia sau alte suferinte care isi au originea in psihicul uman ne afecteaza starea de spirit si ne influenteaza activitatile zilnice in cele mai neasteptate si dureroase moduri. Dar nu se desfasoara la vedere, iar prezenta lor nu poate fi certificata cu ajutorul unui set clasic de analize medicale. Ca urmare a valului de prejudecati sau din cauza confuziei create de anumite simptome, afectiunile psihice sunt de multe ori trecute sub tacere. In realitate, panica si anxietatea au atins proportii epidemice in ultimii 25 de ani, la nivel global. Autorul lucrarii de fata mentioneaza studiile realizate de Institutul National pentru Sanatate Mintala din SUA. Stiai ca tulburarile anxioase reprezinta problema numarul 1 cu care se confrunta femeile din America? In randul barbatilor, acestea sunt depasite doar de abuzul de alcool si de droguri. Aproximativ 18% din populatia Statelor Unite, adica peste 50 de milioane de oameni, au suferit de atacuri de panica, fobii sau alte tulburari de anxietate in ultimul an. Statisticile suna alarmant, dar oricine se confrunta cu astfel de stari si devine constient de vasta lor prevalenta poate rasufla usurat. Nu suntem singuri in acest rollercoaster mental si emotional. 
 
        De unde izvoraste anxietatea?
Fie ca vorbim despre stari razlete de frica si panica sau despre transformarea lor in tulburari anxioase, societatea zilelor noastre le ofera un mediu propice de dezvoltare. Te poti intreba cum e totusi posibil sa sporeasca incidenta acestora in conditiile in care razboiul, foametea, molimele si crizele economice nu ating intensitatea celor din trecut. In realitate, specialistii ne atentioneaza ca nivelul general de stres atinge acum cele mai inalte cote din intreaga istorie a omenirii. Cu siguranta, exista numerosi factori care fac ca cineva sa sufere atacuri de panica, sa aiba fobii sau obsesii, dar stresul acumulat in timp joaca un rol esential. Mediul si ordinea sociala s-au schimbat mai mult in ultimii 30 de ani decat in ultimii 300 de ani. Astazi exista asteptari tot mai mari in ceea ce priveste calitatea vietii din prezent si viitor, iar nesiguranta implinirii creste direct proportional cu acestea. 

        Dr. Edmund Bourne, Ph.D. s-a specializat de mai bine de trei decenii în tratarea tulburărilor de anxietate și a problemelor conexe. Timp de mulți ani a fost director al Centrului de Tratare a Anxietății din San Jose și Santa Rosa, California. Sursa
        La noi au fost traduse:
Anxietatea - 10 metode simple de a învinge panica, fobiile şi stresul, Corint 2012

Cuprins:

Mulţumiri   9
Prefaţă   11
Introducere   13

1 Tulburările de anxietate   19
2 Principalele cauze ale tulburărilor de anxietate   57
3 Recuperarea: O abordare comprehensivă   89
4 Relaxarea   117
5 Exerciţiile fizice   147
6 Gestionarea atacurilor de panică   163
7 Ajutor în cazul fobiilor: Expunerea   199
8 Monologul interior   234
9 Convingerile greşite   275
10 Stiluri de personalitate care perpetuează anxietatea   295
11 Zece fobii specifice frecvente   313
12 Gestionarea sentimentelor   337
13 Asertivitatea   359
14 Respectul de sine   385
15 Nutriţia   420
16 Afecţiuni medicale care pot contribui la anxietate   454
17  Medicaţia pentru anxietate   489
18 Meditaţia   516
19 Scopul personal   537

Anexa 1 Organizaţii utile   565
Anexa 2 Resurse pentru relaxare   567
Anexa 3 Cum să stopezi îngrijorarea obsesivă   569
Anexa 4 Afirmaţii pentru depăşirea anxietăţii   571

Despre autor   575

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu