13/03/2023

PUTEREA ESECULUI. Cum sa faci fata unei lumi nebune

Autor: Tim Cantopher
Editura Litera
Colectia Introspectiv
An aparitie : 2022
Editia I
Editia originala: The Power of Failure
Traducerea Diana Apostol
ISBN 978-606-33-9473-7
Nr pagini : 144
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : 27,93 lei la Editura, 19,95 lei la elefant, 29,93 lei la libris


Descrierea editurii:

        Dr. Tim Cantopher și-a petrecut patru decenii de viață ajutând oamenii să se simtă mai bine – psihologic, emoțional, mintal. A îndrumat sute de bărbați și de femei care își căutau drumul de ieșire din anxietate, depresie, dependențe și alte probleme de sănătate mintală. În Puterea eșecului vă va împărtăși unele dintre cele mai importante lecții învățate într-o viață de psihiatru, cu scopul de a vă ajuta să obțineți mai multă bucurie de a trăi, de a deveni mai rezilient și de a realiza mai multe fără teamă de eșec.

        Navigând printre pericolele vulnerabilității și ale perfecționismului, Tim Cantopher vă va arată modul în care optimismul și reziliența pot schimba rezultatul evenimentelor care ne ridică probleme și cum să găsim fericire de durată care nu va fi afectată de emoții negative precum rușinea și frica. Ca expert în relațiile toxice și disfuncționale, vă va oferi strategii de supraviețuire în fața comportamentelor narcisiste sau distructive în familie sau în cercul de prieteni și va explica beneficiile bunătații, ale consistenței, ale perseverenței și ale ritmului propriu.

      Dr. Tim Cantopher a studiat la University College din Londra si la University College Hospital. S-a pregãtit ca psihiatru la St.James' Hospital din Portsmouth si la St. George's Hospital Medical School. Este membru al Colegiului Regal al Psihiatrilor din 1983 si a fost ales membru al consiliului colegiului în 1999. A lucrat ca psihiatru specialist si director medical in Grupul de  Spitalele Priory. A publicat numeroase proiecte de cercetare din domeniul psihiatriei.
            Din cartile sale publicate la noi:
Boli provocate de stres. Sfaturi pentru persoanele care se consuma prea mult, Litera 2021
Boala depresiva. Blestemul celor puternici (si cum sa depasesti problemele cele mai des intalnite), Antet 2006, Litera 2022
Puterea esecului. Cum sa faci fata unei lumi nebune, Litera 2022

Cuprins:

Introducere 9 

1. Vulnerabilitate şi rezistenţă 15 
2. Optimism şi fericire 35 
3. Perfecţionism şi căutarea certitudinii 51 
4. Boală şi recuperare 59 
5. Dezvoltarea adaptabilităţii 65 
6. Stimularea optimismului şi a fericirii  81 
7. Cum să faci faţă lucrurilor toxice 93 
8. Bunătate, consecvenţă, perseverenţă şi cumpătare  103 
9. Tehnici şi tratamente 111 
10. A eşua cu bine 131 

Concluzie  137 
Lecturi suplirnentare 141 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu