22/03/2023

CONFIGURATI PENTRU IUBIRE. Construieste o relatie trainica intelegand structura mentala si stilul de atasament al partenerului tau

Autor: Stan Tatkin
Editura Herald
Colectia Pas in doi
An aparitie : 2015
Editia I
Editia originala: Wired for Love: How Understanding Your Partner's Brain and Attachment Style Can Help You Defuse Conflict and Build a Secure Relationship
Traducerea Walter Fotescu
ISBN 978-973-111-542-9
Nr pagini : 256
Format 140 x 210
Pretul la data postarii : 29,75 lei la Editura, 21 lei la elefant, 33,25 lei la libris


Descrierea editurii:

        Fiecare persoana este configurata pentru iubire in mod diferit - avand diferite deprinderi - nevoi si reactii la conflict. Vestea buna este ca mintile majoritatii oamenilor functioneaza in moduri predictibile si raspund pozitiv la securitate - atasament si ritualuri - ingaduindu-ne astfel sa indrumam creierul catre mai multa iubire si mai putine conflicte.
        Configurati pentru iubire este un ghid complet pentru intelegerea creierului propriului partener si pentru angajarea intr-o relatie romantica bazata pe iubire si pe incredere. Prin sintetizarea rezultatelor multor cercetari despre mecanismele iubirii ce tin de neurostiinta, teoria atasamentului si reglarea emotiilor, aceasta carte prezinta zece principii calauzitoare ce pot imbunatati orice relatie.
        Prin invatarea unor gesturi si cuvinte simple, cititorii pot afla cum sa stinga focuri emotionale si cum isi pot ajuta partenerul sa se simta mai in siguranta. Perspectiva asupra conflictului „fara vinovati” din aceasta carte incurajeaza cititorii sa depaseasca mentalitatea „creierului beligerant” pentru a se indrepta catre o intelegere mai cooperanta a relatiei, specifica unui „creier iubitor”. Aceasta carte este o lectura esentiala pentru cupluri interesate sa inteleaga dinamica complexa ce opereaza in spatele iubirii si increderii din cadrul relatiilor intime.
        Cu toate ca iubirea nu este o stiinta exacta, daca poti descoperi in ce mod sunteti configurati atat tu cat si partenerul tau, veti putea depasi propriile disonante pentru a crea o legatura intima de durata.

        Stan Tatkin este clinician, cercetator, profesor si dezvoltator al Abordarii Terapiei Psihobiologice a Cuplurilor (Psychobiological Approach To Couples Therapy - PACT) care integreaza cercetari din neurostiinta, atasamentul infantil si jocul de rol terapeutic aplicat la relatiile adultilor. Aceasta metoda se centreaza pe atasamentul timpuriu si efectul acestuia asupra dezvoltarii creierului si a sistemului nervos. PACT incurajeaza de asemenea cuplurile sa participe in relatii cu functionare securizanta, chiar daca indivizii insisi nu au un atasament securizant.

Cuprins:

Mulţumiri  11
Cuvânt-înainte de Harville Hendrix  13
Introducere: Configuraţi pentru iubire  21

Capitolul 1
Bula de cuplu: cum vă puteţi asigura unul altuia siguranţă şi protecţie  31

Capitolul 2
Creierul războinic/iubitor: cum puteţi păstra iubirea vie  52

Capitolul 3
Cunoaşte-ţi partenerul: Cum funcţionează el/ea cu adevărat?  79

Capitolul 4
Să devenim experţi în privinţa celuilalt: cum să-i faci pe plac partenerului şi să-l linişteşti  112

Capitolul 5
Decolări şi aterizări: Cum să folosim ritualurile de dimineaţă şi de culcare  133

Capitolul 6
Oamenii de încredere: Cum să rămâi la dispoziţia celuilalt  150

Capitolul 7
Protejarea bulei de cuplu: cum să-i incluzi pe cei din afară  171

Capitolul 8
A lupta bine: cum să câştigi, lăsându-l şi pe partener să câştige  197

Capitolul 9
Iubirea este în apropiere: cum să reaprinzi iubirea prin contact vizual  221

Capitolul 10
Trăieşte o viaţă mai fericită şi mai sănătoasă: cum te poate vindeca parteneriatul tău  237

Post-scriptum  249
Bibliografie  250
Despre autor  253

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu