06/06/2023

PERICOLELE PERCEPTIEI. De ce ne inselam in aproape toate privintele

Autor: Bobby Duffy
Editura Publica
Colectia Stiinta
An aparitie : 2019
Editia I
Editia originala: Perils Of Perception
Traducerea Cosmin Maricari
ISBN 978-606-722-348-4
Nr pagini : 368
Format 145 x 205
Pretul la data postarii : 47,20 lei la Editura, 29,50 lei la elefant, 59 lei la libris


Descrierea editurii:

        Pe baza unor cercetari exclusive, desfasurate in 40 de tari de firma globala de sondaje Ipsos, Pericolele perceptiei investigheaza de ce nu stim informatii fundamentale despre lumea din jurul nostru. Folosind cele mai recente cercetari in domeniul jurnalismului si al stiintei, care studiaza procesul de luare a deciziilor, Bobby Duffy se intreaba cum putem sa ne tratam ignoranta si de ce populatiile anumitor tari par mai informate decat altele. O lectura esentiala in aceasta asa-numita era a „postadevarului”, aceasta carte va transforma modul in care interactionezi cu lumea.
        Editia in limba romana a cartii Pericolele perceptiei include un capitol special despre cum percep romanii diverse situatii sociale. Capitolul este semnat de doi cercetatori ai Ipsos Romania si are avizul autorului cartii.

        Percepția înseamnă realitate, a spus strategul politic Lee Atwater în 1980; după el, mulți alții au aplicat acest principiu în alte zone ale vieții publice și private. Realitatea înseamnă percepție e concluzia care se desprinde din analizele profunde și din interpretarea plină de umor a lui Bobby Duffy în cartea pe care o ții în mână. O carte-musai dacă vrei să înțelegi mai bine atitudinile și comportamentele concetățenilor tăi locali și planetari în era supraîncărcării informaționale. — Alina Stepan, Country Manager Ipsos Romania

        Bobby Duffy este profesor de Politici Publice și director al Policy Institute din cadrul King's College London. Anterior a fost director general al Ipsos MORI Social Research Institute și director global al Ipsos Social Research Institute, unde a condus o echipă de aproximativ 200 de cercetători din toată lumea.

Cuprins:

Pretaţâ   9 

Introducere. Pericole peste tot   15 

1. O minte sănătoasă   37 
2. Fantezii sexuale   67 
3. E vorba despre bani   95 
4. Înăuntru şi în afară: imigraţie şi religie   119 
5. Siguranţă şi securitate   147 
6. Distragerea atenţiei şi neimplicarea în politică   163 
7. Brexit şi Trump: gândire deziderativă şi gândire greşită   187 
8. Filtrarea lumilor noastre   211 
9. Îngrijorări mondiale   237 
10. Cine greşeşte cel mai mult?   253 
11. Gestionarea percepţillor greşite   267 

Pericolele percepţielIn România - o perspectivă locală   289 

Mulţumiri   313 
Note   317 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu