13/06/2023

RECONSTRUCTIA. Cum sa-ti refaci viata dupa divort sau despartire

Autor: Bruce Fisher, Robert Alberti
Editura Herald
Colectia Pas in doi
An aparitie : 2019
Editia I
Editia originala: Rebuilding: When Your Relationship Ends
Traducerea Anca Irina Ionescu
ISBN 978-973-111-552-8
Nr pagini : 424
Format 140 x 210
Pretul la data postarii : 41,65 lei la Editura, 31,85 lei la elefant, 41,65 lei la libris


Descrierea editurii:

        Fiind considerata in repetate randuri cea mai buna carte pentru cei aflati intr-un divort sau la capatul unei relatii importante din viata lor, a cunoscut numeroase reeditari, a fost tradusa in mai mult de 10 limbi si s-a vandut in peste un milion de exemplare in decursul timpului.
        Aceasta este cartea de care ai nevoie pentru a-ti reincepe viata atunci cand simti ca tot ce-ai construit pana atunci se naruie in jurul tau. Fiind considerata in repetate randuri cea mai buna carte pentru cei aflati intr-un divort sau la capatul unei relatii importante din viata lor, a cunoscut numeroase reeditari, a fost tradusa in mai mult de 10 limbi si s-a vandut in peste un milion de exemplare in decursul timpului.
        Modelul Reconstructiei dupa divort in 19 pasi al lui Bruce Fisher este rezultatul a peste 20 de ani de cercetari si evaluari si a integrat feedbackul unui numar urias de participanti la seminarele organizate de autor pentru cei divortati. El reprezinta cea mai bine documentata strategie disponibila in prezent, ajutand oamenii din intreaga lume sa depaseasca dificultatile acestei etape conflictuale de viata. In acelasi timp, urmand acest model, parintii reusesc sa-si ajute la randul lor copiii, invatand sa construiasca in timp relatii sanatoase cu acestia si cu noi parteneri de viata.
        Prezentand in mod simbolic procesul reconstructiei ca pe un urcus anevoios pe muntele vietii, volumul de fata va ofera instrumentele necesare pentru a incheia ascensiunea si a ajunge in varf, acolo unde privelistea si sentimentul reusitei ne rasplatesc toate eforturile.

        Aceste instrumente va vor ajuta:
• sa depasiti furtunile emotionale ce insotesc despartirea si sa gestionati sentimentele ce apar pe traseul reconstructiei: negarea, furia, frica, singuratatea, suferinta;
• sa va intelegeti mai bine pe dvs. si pe partenerul de viata, raspunzandu-va la intrebarile obsedante „de ce m-a parasit?”, „cum am ajuns aici?”, „de ce a esuat casnicia mea?”, „merit sa fiu iubit(a)?” si altele;
• sa va redobanditi increderea in sine si in ceilalti;
• sa va construiti autonomia si integritatea personala, obtinand astfel capacitatea de a face cele mai bune alegeri in viitor.

        Bruce Fisher (1931–1998) este unul din cei mai influenti terapeuti maritali, fiind cunoscut pentru contributiile sale inovatoare in terapia de cuplu, in special pentru elaborarea, cu aproape 40 de ani in urma, a un model de „reconstructie” dupa divort care este inca utilizat in prezent. Fondator si director al Centrului pentru Studierea Relatiilor de Familie din Boulder, a instruit personal mii de persoane pentru a fi terapeuti in acest domeniu, imbogatind vietile a mii de oameni din intreaga lume. A fost un terapeut renumit pentru persoanele aflate in divort, scriitor, profesor, membru al Asociatiei Americane pentru Terapie Maritala si de Familie. 

        Robert Alberti a dobandit reputatie internationala pentru activitatea lui de scriitor si editor, fiind laudat adesea ca „standardul de aur” pentru autoajutorarea psihologica. Dupa ce s‑a retras recent dintr‑o lunga cariera de psiholog, terapeut marital si familial, autor de carti, redactor si editor, Alberti este acum membru in Life Membership, asociat la American Psychological Association, membru al American Association for Marriage and Family Therapy si de peste 50 de ani membru al American Counseling Association. A publicat opt carti, buletine informative pentru numeroase organizatii, zeci de articole, a editat peste 100 de carti de psihologie popularizata ale altor autori.

Cuprins:

Mulţumiri   11
Cuvânt-înainte   12
Introducere la Ediţia a IV-a   15

1. Cărămizile reconstrucţiei   23
2. Negarea
    „Nu pot să cred că mi se întâmplă mie!"   55
3. Teama
    „Mi-e tare teamă!"   71
4. Adaptarea
    „Dar a funcţionat când eram copil!"   83
5. Singurătatea
    „Niciodată nu m-am simţit mai singur(ă)"   103
6. Prietenia
    „Unde au dispărut cu toţii?"   111
7. Vinovăţie / Respingere
    Cel care părăseşte: 1; Cel părăsit: 0   123
8. Suferinţa
    „Am acest sentiment cumplit că am pierdut ceva"   143
9. Furia
    „Naiba să-l ia de ticălos!"   163
10. Renunţarea
    Desprinderea este dificil de realizat   187
11. Autoaprecierea
    „Poate că totuşi nu sunt un om chiar aşa de rău!"   197
12. Tranziţia
    „Mă trezesc şi dau la o parte resturile"   211
13. Sinceritatea
    „Mă ascundeam sub o mască"   235
14. Iubirea
    „M-ar putea iubi cineva cu adevărat?"   249
15. încrederea
    „Rana mea de iubire începe să se vindece"   265
16. Relaţionarea
    „Cultivarea relaţiilor mă ajută la reconstrucţie"   281
17. Sexualitatea
    „Mă interesează, dar îmi este teamă!"   303
18. Celibatul
    „Vrei să spui că este în ordine?"   325
19. Finalitatea
    „Acum am scopuri pentru viitor"   335
20. Libertatea
    De la crisalidă la fluture   345

ANEXA A: Copiii sunt mai puternici decât crezi   357
Procesul cărămizilor reconstrucţiei pentru copii - Bruce Fisher şi Robert Stewart   357
ANEXA B: Separarea pentru vindecare   369
O alternativă a divorţului - Bruce Fisher   369
ANEXA C: Contract pentru separarea pentru vindecare   389
ANEXA D: Cărămizile reconstrucţiei pentru văduvi   399
Resurse   417

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu