23/10/2022

TRANSFORMAREA TRAUMEI

Autor: James S. Gordon
Editura Life Style
Colectia Stil de viata
An aparitie : 2022
Editia I
Editia originala: The Transformation: Discovering Wholeness and Healing After Trauma
Traducerea George Chiriță
ISBN 978-606-789-335-9
Nr pagini : 448
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : 50,15 lei la Editura, 59 lei la elefant, 59 lei la libris


Descrierea editurii:

        In paginile convingatoare si pline de compasiune ale cartii sale, dr. Gordon ne invita intr-o calatorie pas cu pas spre vindecarea efectelor psihice si biologice ale traumelor inevitabile din viata noastra. Dr. Gordon si colaboratorii sai au creat si implementat cel mai amplu si mai eficient program de vindecare a traumei psihice la nivelul unei intregi populatii.
        Dr. Gordon considera ca orice provocare poate fi depasita daca stapanesti tehnicile adecvate. Dupa cinci decenii de experienta clinica, el stie ca trauma ne va afecta pe fiecare dintre noi mai devreme sau mai tarziu. Ca avem capacitatea de a ne intelege si a ne vindeca pe noi insine. Si ca lectiile pe care le invatam din traume pot sa ne deschida mintea si inima pentru a obtine o intelegere mai adanca si obiective mai clare si a oferi mai multa iubire. O carte care propune multe instrumente practice pentru reducerea stresului si anxietatii, precum si solutii impotriva insomniei.

        O carte despre tratamentul integrativ al traumei, pe care o astept de mult timp. Transformarea traumei este ferm ancorata in cercetarea stiintifica, precum si in cei 50 de ani de experienta clinica a dr. Gordon. Plina de exemple edificatoare si compasiune, cartea ofera un ghid care ne ajuta sa ne vindecam traumele inevitabile ale vietii... - Dr. Andrew Weil, profesor de medicina si sanatate publica la Universitatea Arizona

        Trauma are doua parti: pierderea profunda provocata de trauma propriu-zisa si disperarea persistenta ca nu ne vom mai simti niciodata intregi. Dr. Gordon, a carui activitate l-a purtat in focare de suferinta de pe tot cuprinsul planetei, ne ajuta sa ne eliberam din stransoarea dureroasa a disperarii cauzate de trauma si ne arata ca putem spune "da" vietii in pofida tuturor celor intamplate. - Dr. Aviva Romm, autoarea bestsellerurilor Tiroida si Inteligenta hormonala.

        James S. Gordon, medic psihiatru absolvent de Harvard și doctor în medicină, este expert internațional în utilizarea medicinei minte-corp pentru tratarea și prevenirea depresiei, anxietății și bolilor cronice, precum și a traumelor psihice. Este fondatorul și directorul executiv al Centrului pentru Medicină Minte-Corp și profesor la Facultatea de Medicină a Universității din Georgetown.
        Timp de peste două decenii, dr. Gordon și-a concentrat activitatea în direcția reducerii suferinței psihice a familiilor și copiilor traumatizați de război din Bosnia, Kosovo, Israel și Gaza, a refugiaților sirieni din Iordania, a soldaților și veteranilor americani, precum și a pompierilor și familiilor acestora în urma tragediei din 11 septembrie 2001 din New York. Alături de echipa sa a creat programe inovatoare de vindecare minte-corp pentru medici, studenți la medicină și alți profesioniști din domeniul sănătății. Dr. Gordon este autorul sau editorul a 12 cărți și a publicat peste 130 de articole.

Cuprins:

Introducere

Capitolul 1: O invitație
Capitolul 2: Biologia traumei
Capitolul 3: Tehnica Stomacul moale: liniștirea minții, trupului şi spiritului
Capitolul 4: Acceptarea Speranței
Capitolul 5: Scuturarea şi dansul
Capitolul 6: Toate emoțiile sunt inocente
Capitolul 7: Pur şi simplu conectează-te
Capitolul 8: Accesarea Ghidului interior
Capitolul 9: împrietenește-te cu corpul tău
Capitolul 10: Dieta pentru vindecarea traumelor
Capitolul 11: Înţelepciunea corpului
Capitolul 12: îmblânzirea declanşatorilor traumei
Capitolul 13: Faceți dragoste, nu război
Capitolul 14: Natura vindecă
Capitolul 15: Terapia cu animale
Capitolul 16: Râsul rupe vraja traumei
Capitolul 17: Citirea frunzelor din arborele tău genealogic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu