20/10/2022

SCOLI CREATIVE. Revolutia de la baza a invatamantului

Autor: Ken Robinson, Lou Aronica
Editura Publica
Colectia In afara colectiilor
An aparitie : 2015
Editia I
Editia originala: 
Traducerea Emilia Vasiliu
ISBN 978-606-722-056-8
Nr pagini : 352
Format 145 x 205
Pretul la data postarii : 47 lei la psihoshop
Disponibilitate BCU


        În Școli creative Ken Robinson dezvoltă ideile din celebra sa prezentare de la TED, „How Schools Kill Creativity“, și prezintă soluții inovatoare și practice la o problemă critică pentru națiunea noastră: cum să ne transformăm sistemul de învățământ. 

        Într-o perioadă în care afacerile testărilor standardizate adună profituri uriașe în timp ce multe școli au mari dificultăți financiare, iar elevii și pedagogii de peste tot suferă sub presiune, Robinson arată calea pentru a merge înainte. El susține renunțarea la sistemul nostru educațional demodat și propune o abordare foarte personalizată, organică, care se bazează pe resursele tehnologice și profesionale fără precedent pentru a-i implica pe toți elevii, pentru a le dezvolta dragostea de învățare și pentru a le permite să se confrunte cu provocările reale ale secolului XXI.

        Plină de anecdote, observații, studii de caz, cercetări inovatoare și recomandări de la profesioniști aflați în prima linie a educației transformatoare – și scrisă cu istețimea specifică lui Robinson și în stilul său captivant –, Școli creative îi va inspira în egală măsură pe profesori, părinți și politicieni să re-gândească adevărata natură și scopul educației.

        Sir Ken Robinson este doctor în educație. A fost considerat de Fast Company „unul dintre gânditorii de elită ai lumii în ceea ce privește creativitatea și inovația“


Cuprins:

Multumiri 9
Introducere: Un minut pana la miezul noptii 13

1. Inapoi la ABC 27
2. Schimbarea metaforei 63
3. Schimbarea scolilor 97
4. Invatacei nativi 121
5. Arta de a preda 151
6. Ce merita sa invatam? 189
7. Testam, testam 225
8. Principii pentru directori 255
9. Aduceti totul inapoi acasa 283
10. Schimbarea climatului 309

Postfata 341

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu