05/10/2022

ARTA STAPANIRII HARTII MENTALE. Ghid complet de Invatare si Utilizare a celui Mai Puternic Instrument de Gandire din lume

Autor: Tony Buzan
Editura DPH
An aparitie : 2019
Editia I
Editia originala: Mind Map Mastery: The Complete Guide to Learning and Using the Most Powerful Thinking Tool in the Universe
Traducerea Carmen Dragomir
ISBN 978-606-683-935-8
Nr pagini : 224
Format 170 x 220
Pretul la data postarii : 39,50 lei la Editura, 47,40 lei la elefant, 79 lei la carturesti


Descrierea editurii:

        Arta stăpânirii Hărților Mentale este cel mai puternic, mai clar și mai accesibil ghid pentru Hărțile Mentale publicat vreodată, bazându-se pe cinci decenii de studii și dezvoltare efectuate de inventatorul lor, Tony Buzan. Concepută atât pentru începători, cât și pentru utilizatorii avansați care doresc să-și dezvolte nivelul de expertiză, aceasta este cartea despre Hărți Mentale pe care fiecare student, profesor, om de afaceri sau artist din toată lumea trebuie să o aibă pe raftul bibliotecii. În ea vei descoperi cum:
- Să creezi o Hartă Mentală de orice nivel, de la începător la avansat.
- Să folosești Hărțile Mentale în absolut orice situație, de la crearea unui plan săptămânal și revizuirea materiei pentru un examen până la schimbări de carieră și îmbunătățirea unei relații dificile.
- Să înveți cum să recunoști și să repari o Hartă Mentală greșită și de ce pseudo-Hărțile Mentale nu funcționează.
- Să explorezi noi aplicații interesante ale Hărților Mentale, inclusiv Hărțile Mentale în doi pentru rezolvarea unui conflict, o Hartă Mentală pentru crearea unui raport şi una pentru a-i ajuta pe autorii în devenire să fie publicaţi.  
        Hărțile Mentale sunt instrumente puternice pentru concentrarea și procesarea informației, pentru formularea unui plan de acțiune și pentru inițierea proiectelor noi. De fapt, Cartografierea Gândurilor ne dă o mână de ajutor în toate aspectele vieții.
        Noua carte a lui Tony Buzan, Arta stăpânirii Hărții Mentale, nu le oferă cititorilor doar motivația de a-și transforma propria viață, ci îi primește cu brațele deschise într-o comunitate globală activă. Poveștile și exemplele prezintă Cartografierea Gândurilor ca fiind un fenomen global, practicat de toate tipologiile umane.

        Tony Buzan este un autor englez renumit pentru succesul pe care l-au avut cărţile sale, în care a reinventat şi elaborat conceptul de hărţi mentale. Are, în mod regulat, apariţii la TV şi susţine seminarii pe tot mapamondul. Lucrările sale au fost primite foarte bine de către public, fiind tipărite în peste 100 de ţări şi traduse în mai mult de 30 de limbi. Figură influentă a literaturii motivaţionale, Buzan a abordat, de asemenea, teme precum coeficientul geniului („genius quotient“), inteligenţa spirituală, memorie, creativitate şi citire rapidă. Este preşedinte şi fondator al Brain Foundation şi Brain Trust Charity, precum şi al unor campionate „ale minţii“ — World Memory Championships şi World Championships of the Brain, Mind Body Spirit Festival şi Mind Sports Olympiad, toate promovând antrenarea funcţiilor cognitive şi a euristicii mentale.

        La noi au fost traduse cartile::
Vanzare inteligenta (coautor), Codecs 1998, disponibila BCU
Harti mentale (coautor), Curtea Veche 2012
Arta stapanirii hartii mentale. Ghid complet de Invatare si Utilizare a celui Mai Puternic Instrument de Gandire din lume, DPH 2019

Cuprins:

Cuvânt-înainte: Dominic O'Brien 7
Prefata 9
 
Introducere: De ce este nevoie de aceasta carte? 13
1. Ce este o Harta Mentala? 57
2. Cum realizezi o Harta Mentala? 57
3. Ce nu este o Harta Mentala? 123
4. Gasirea solutiei 135
5. Intrebuintarile infinite ale  Hartilor Mentale 155
6. Viitorul Mind Mapping-ului 107

Resurse  209
Index 213
Multumiri 223

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu